VESTI FK Čukarički

Igor Miladinović, „džin“ sa Banovog brda: Volim da gledam Mesija i Birmančevića-IgorMiladinović-

Igor Miladinović, „džin“ sa Banovog brda: Volim da gledam Mesija i Birmančevića

Jedan od omiljenih igrača u mlađim kategorijama na Banovom brdu je Igor Miladinović. Omaleni, 166 centimetara visoki član kadetske selekcije Brđana, jedan je od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji. Tokom pauze izazvane opasnošću od pandemije korona virusa Igor je otišao svojoj kući, u Kruševac.

- Još u petak sam došao kući, malo odmaram, malo treniram, provodim vreme sa svojima. Kad se već sve ovo izdogađalo, oni su bar srećni što sam kod kuće. Odrađujem sve vežbe po programu koji smo dobili, nije preterano zahtevno, snalazimo se i radimo u kućnim uslovima, potrebno je da održimo formu koliko god je to moguće – kazao je Miladinović.

Za njegov dolazak na Banovo brdo najzaslužniji je koordinator Omladinske škole Čukaričkog Đorđe Aćimović Đulika, koji je i „krstio“ Igora nadimkom.

- Đulika me je pozvao posle jednog turnira na kojem je učestvovao i Čukarički i moj tadašnji, inače prvi klub, Knez Lazar. Nisam se uopšte dvoumio kad je stigala ponuda Čukaričkog da dođem na probu, a eto već sam dve goidne na Banovom brdu. On mi je i dao nadimak „džin“, aludirajući na moju visinu.

Miladinović je za prvog trenera, po registraciji u Čukaričkom, imao iskusnog Nikicu Klinčarskog, tada šefa struke mlađih kadeta. Sada je sa kadetima, koje od ove sezone predvodi Saša Kljajić.

- O svima njima imam samo reči hvale, zaista su sjajni stručnjaci, mogu mnogo čemu da nas nauče. Zna se na kakvom je glasu Omladinska škola Čukaričkog, i gde god da odemo sa velikim respektom gledaju na nas.

U trenutku prekida prvenstva bili smo treći na tabeli, iza Crvene zvezde i Partizana, siguran sam da bismo nastavili sa dobrim igrama i imali šansu da ih ugrozimo.

Igor je potom pročao i o svojoj primarnoj poziciji, i otkrio je šta najviše voli tokom igre.

- Mogu da igram zadnjeg veznog, a u poslednje vreme sam prednji vezni i ta pozicija mi još više odgovara. Dok sam na terenu, uživam u tome da budem kreator igre, koliko god je to moguće.

Nije ni čudo, s obzirom da mu je omiljeni igrač u svetu fudbala Lionel Mesi.

- Navijam za Barselonu, a obožavam da gledam Mesija. Jednostavno, on je kompletan igrač, pravi kreator igre.

Igor često gleda i utakmice prvog tima Čukaričkog, gde je izdvojio jednog igrača:

- Najviše volim da gledam Veljka Birmančevića, on mi je omiljeni igrač, pre svega zbog svojih poteza na terenu.

Miladinović je, iako još uvek kadet, bio na pripremama na Kipru sa omladinskom selekcijom Čukaričkog. Prehlada ga je omela da odigra više mečeva, pa je nastupio samo u poslednjem susretu, kad su belo-crni savladali APOEL.

- Veliko iskustvo za mene je bio boravak na Kipru, uživao sam, imao šta da naučim od starijih momaka. Iskreno se nadam da će moja karijera ići nekim svojim tokom i da ću stići do prvog tima Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar