VESTI FK Čukarički

Igor Matić boravio u poseti moskovskom CSKA, u planu saradnja dva kluba--

Igor Matić boravio u poseti moskovskom CSKA, u planu saradnja dva kluba

Direktor Omladinske škole Čukaričkog Igor Matić boravio je u uzvratnoj poseti moskovskom CSKA. Tokom boravka u glavnom gradu Rusije Matić je obišao Akademiju ovog kluba, u kojoj treniraju sve mlađe kategorije, pritom je još jednom razmenio iskustva i utiske sa ljubaznim domaćinima, koji su mu tom prilikom predstavili plan i program svoje Omladinske škole, jedne od najuspešnijih u Rusiji.

- Bila je ovo vrlo korisna poseta, posle koje ćemo moći da primenimo i neka nova iskustva u radu naše Omladinske škole, koja je takođe veoma cenjena, pa i u Rusiji. Privilegija je bila posmatrati meč ruske Premijer lige između CSKA i Krasnodara. Imao sam priliku da vidim program trenera Rajmonda Verheijena, inače prvog pomoćnika tadašnjeg selektora Rusije Gusa Hidinka, kad je ova selekcija na Svetskom prvenstvu ostvarila jedan od najvećih uspeha u istoriji. Pod tim modelom rade već deset godina, uz konstantno unapređenje istog – kazao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

Tokom boravka u Moskvi povela se priča i o saradnji Čukaričkog i CSKA.

- Pričali smo na tu temu, verujem da ćemo u budućnosti uspeti da ostvarimo ono što smo zamislili. Nama bi svakako bila velika čast i zadovoljstvo da uspostavimo saradnju sa tako velikim klubom. Zahvalio bih se i Elviru Rahimiću, koji je jedna od legendi kluba, odigrao je čak 240 utakmica za CSKA. Sada je trener momaka rođenih 2002. godine, a vodili smo veoma konstruktivne razgovore. Hvala mu pre svega na gostoprimstvu – kazao je Matić.

Komentari (0)

Napiši Komentar