VESTI FK Čukarički

FSS potvrdio: Čukarički dobio licencu za takmičenje u Evropi!--

FSS potvrdio: Čukarički dobio licencu za takmičenje u Evropi!

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 20. aprila razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2021/22.

Komisiju su činili potpredsednik Aleksandar Prekodravac, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić. Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i šest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA fudbalskom klubu Čukarički, koji je ispunio svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Isti je slučaj i sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i Voždovcem.

Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2021/22, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za sezonu 2021/22 dobili su Spartak, Radnički (Niš), Proleter (NS), Mladost, Napredak, Radnik, TSC, Javor, Metalac, OFK Bačka i Radnički 1923.

Komentari (0)

Napiši Komentar