VESTI FK Čukarički

Endijae: Želimo da se iz Ivanjice vratimo sa pozitivnim rezultatom-IbrahimaNdiaye-

Endijae: Želimo da se iz Ivanjice vratimo sa pozitivnim rezultatom

Jedan od najboljih mečeva od dolaska u Čukarički Ibrahima Endijae odigrao je protiv Javora na Banovom brdu. Tada je bio najbolji pojedinac susreta u pobedu od 2:0, postigao je jedan, a namestio drugu gol. Od tada je prošlo dosta vremena, a isti rivali odmeriće snage i u subotu (16 časova), ovoga puta u Ivanjici.

- Sećam se jako dobro utakmice u prvom delu sezone, iako to možda rezultat ne pokazuje, bilo je veoma teško. Javor ima odličan tim, pokazao je to i na našem terenu. Tada smo igrali onako kako je šef od nas to zahtevao, pružili smo maksimum i nagrađeni smo pobedom – kazao je Endijae, koji se potom osvrnuo na naredni susret sa Ivanjičanima:

- Teren Javora je specifičan, uži je nego većina drugih, ali naravno da to ne sme da bude izgovor za bilo šta. Treba da igramo svoju igru, protiv bilo kog rivala, kod kuće ili na strani. Na nama je da damo maksimum i da se iz Ivanjice vratimo sa pozitivnim rezultatom.

Činjenica je da Čukarički neuporedivo bolje rezultate ima na domaćem terenu nego u gostima, ali je Senegalac u dresu Čukaričkog svestan da je na njegovom timu obaveza da pobeđuju i na strani.

- Tako je to u fudbalu, nekad pobediš, nekad ne. Moramo da probamo da prekinemo seriju mečeva bez pobede na gostujućim terenima, s obzirom da imamo visoke ambicije.

Takođe, Endijae je svestan i svoje forme, uz naglasak da je svestan da može mnogo bolje.

- Znam da mogu mnogo bolje. Nikad u karijeri mi se nije dogodilo da u 20 mečeva imam jedan gol i dve asistencije. Jasno mi je da moram da razmišljam pozitivno, to su mi naglasili i šef Veselinović i sportski direktor Mirosavljević. Na meni je da pozitivno razmišljam i da izađem iz krize. Iskreno, teško mi je, ali svi mi mnogo pomažu, a jedan gol bi svakako sve promenio – iskren je Endijae.

Meč u Ivanjici, kao i svi ostali u Super ligi i Prvoj ligi, u skladu sa odlukom Vlade Srbije, biće igrani bez prisustva publike. Endijae ističe da se svi u klubu pridržavaju saveta zdravstvenih radnika.

- Iskreno, nije lako kad slušate vesti da ljudi širom sveta umiru od tog virusa, to su strašne stvari. Na nama je da pratimo preporuke zdravstvenih radnika, u klubu se vodi računa o novonastaloj situaciji. Naravno, to je sve mnogo bitnije od fudbala – zaključio je Ibrahima Endijae.

Komentari (0)

Napiši Komentar