VESTI FK Čukarički

Dušan Ljubičić novi trener kadeta Čukaričkog, Kožul u mladoj reprezentaciji Azerbejdžana--

Dušan Ljubičić novi trener kadeta Čukaričkog, Kožul u mladoj reprezentaciji Azerbejdžana

Dušan Ljubičić će na mestu šefa stručnog štaba kadeta Čukaričkog zameniti Vladimira Kožula. Ljubičić je potpisao ugovor sa belo-crnima do juna ove godine. Iskusni strateg je već bio na Banovom brdu, gde je najpre radio kao koordinator „baze“, a potom je predvodio i neke od mlađih selekcija, pre odlaska u Libiju, gde je bio pomoćnik Slobodanu Krčmareviću.

- Dule Ljubičić je neko ko je već radio u našem klubu, i to dugo vremena, pet-šest godina. Obavili smo razgovor sa njim, odlučili da preuzme kadetsku selekciju do juna. Duško veoma dobro poznaje stanje u našem klubu, neko je ko ima iskustva, poznaje i većinu dečaka koje će trenirati. Mislim da smo doneli najbolju moguću odluku – istakao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

Matić se takođe zahvalio i dosadašnjem šefu struke kadeta Vladimiru Kožulu, za kojeg je imao samo reči hvale:

- Vlada je dobio ponudu da radi u stručnom štabu mlade selekcije Azerbejdžana, gde je već Milan Obradović. On je od 2012. godine u Čukaričkom, imao je veliki doprinos u podizanju Omladinske škole, koja je u međuvremenu postala jedna od najboljih u Srbiji. Želim da mu se zahvalim za sve što je učinio za naš klub, za mnoštvo momaka koje je on trenirao, a koji su već afirmisani igrači. Ponuda koju je dobio je veoma dobra, uostalom Kožul je tako nešto i zaslužio radom i posvećenošću u Čukaričkom.

Kožul će u subotu otputovati u Azerbejdžan, gde će otvoriti novu stranicu u svojoj trenerskoj karijeri.

- Profesionalno, za mene lično, ovo je bila odlična ponuda, potpisaću ugovor na dve godine sa azerbejdžanskim savezom, što mi garantuje određenu sigurnost. Sa druge strane, osećaj je veoma čudan, posle sedam godina odlazim iz Čukaričkog, u kojem sam učestvovao u mnogim njegovim uspesima. Srećan sam što sam imao priliku da radim u ovako organizovanom klubu, to je zaista bila privilegija. Na Banovom brdu vrata su mi uvek otvorena, a moja želja je da se jednom vratim u Čukarički, i to kao trener prvog tima. U sredu sam upravo i odbranio rad, pa sad imam i pro licencu. To je i bila neka moja vizija, s obzirom da želim da se bavim seniorskim fudbalom u budućnosti – rekao je Vladimir Kožul.

Komentari (0)

Napiši Komentar