VESTI FK Čukarički

Drugi remi Čukaričkog na pripremama u Sloveniji, prvenac Adžića--

Drugi remi Čukaričkog na pripremama u Sloveniji, prvenac Adžića

Čukarički - Tuzla siti 1:1 (0:1)

Strelci: 0:1 - Nukić u 12, 1:1 - Adžić u 87. minutu. Stadion: ŽAK u Ljubljani. Gledalaca: 50. Sudija: Dejan Balažič. Pomoćnici: Nejc Brezovar i Marjan Kužnik. Žuti karton: Nukić (Tuzla siti).

ČUKARIČKI: N. Belić, Rogan, Šapić, Serafimović, Gašević (od 46. Zuvić), Kovač, Čolović, Čolić, Lukić, Endijae, Spasojević (od 46. U. Miladinović). Od 57. minuta: Mićović, Stevanović, Puškarić, Vujadinović, Tošić, Mijailović, K. Belić, Docić, Ivanović, Adžić, Aganspahić.

TUZLA SITI: Fejzić, Šukilović, Mehidić, Čeliković, Nukić, Karjašević, Memanović, Mipić, Kuzmanović, Smajlagić, Eluet. Igrali su još: Brajlović, Fereira, Hrkač, Mendeš, Ćosić, Karić, Veselinović, Burić, Narlagić, Rekić, Mešinović.

Čukarički je i u drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji odigrao nerešeno, ovoga puta protiv ekipe Tuzla siti – 1:1. Vicešampion BiH poveo je preko Nukića u 12. Minutu, izjednačio je Adžić tri minuta pre kraja. Mogli su Brđani mnogo ranije do izjednačenja, imali su nekoliko izvrsnih prilika. U prvom poluvremenu zicere su promašivali Spasojević i Lukić, u drugom stative su pogađali Adžić i Aganspahić.

Delovao je Čukarički agresivnije na startu meča, imao je i dva kornera, ali je vicešampion Bosne i Hercegovine prvi ozbiljnije zapretio, u desetom minutu Mipić je odlično šutirao sa 17 metara, Nemanja Belić je izbio loptu u korner. Dva minuta kasnije Tuzlani su poveli, posle brze kontre, loptu je na desnom boku primio Mipić, ušao je u šesnaesterac, sjajno uposlio Nukića, kojem nije bilo teško da sa pet metara pogodi mrežu - 0:1.

Samo minut kasnije Čukarički je mogao da izjednači. Serafimović je poslao pas sa svoje polovine, Endijae je inteligentno propustio loptu ka Spasojeviću, koji je izbegao ofsajd zamku, izašao je “jedan na jedan” sa golmanom Fejzićem i iskosa sa leve strane, sa desetak metara promašio gol. Gotovo identičnu priliku, sa sličnog mesta imao je Čukarički u 19. minutu, ovoga puta Spasojević je sjajno poslao loptu ka Lukiću, koji je takođe ciljao iskosa sa leve strane desnu stativu, ali je i on bio neprecizan.

Odmah potom, Čolović je primio loptu na desnom boku, “zalomio” je čuvara i dodao loptu do Čolića, čiji je udarac sa deset metara u poslednji čas izblokiran. U finišu poluvremena Čukarički je oštećen za jedanaesterac, Spasojević je umakao Čelikoviću, koji ga je sa dve ruke oborio, ali se Balažič nije oglasio.

Na poluvremenu šef struke Brđana Dušan Kerkez izvršio je dve izmene, na teren je poslao Uroša Miladinovića umesto Spasojevića, odnosno Zuvića umesto Ognjena Gaševića, momka koji je na probi u Čukaričkom. Kao i protiv Celja, Čolović je prinudno prekomandovan na poziciju levog beka.

U 53. minutu Tuzla je imala sjajnu priliku da udvostruči prednost, Mehidić je odlično proigrao Kuzmamovića, koji je zahvatio volej sa 15 metara, ali je Belić maestralno intervenisao, čak je uhvatio “živu” loptu. Promenio je svih 11 igrača u 57. minutu Kerkez, a samo dva minuta kasnije njegov tim je imao zicer za izjednačenje.

Neoprezna je bila odbrana Tuzlaka, Adžić je oteo loptu i sjajno je uposlio Aganspahića, čiji je udarac sa devet metara odbranio Brajlović. Nastavili su Beograđani sa inicijativom, a prosto je neverovatno da u 67. minutu nisu izjednačili. Najpre je Ivanović šutirao, njegov udarac je izblokiran, lopta se odbila do Aganspahića, njegov udarac Brajlović je odbranio, a potom je Adžić pogodio levu stativu.

Samo dva minuta kasnije Tošić je odlično centirao sa leve strane, a Aganspahić je sa 11 metara u padu šutirao i pogodio desnu stativu gola Tuzlaka. Oslobodila se Tuzla pritiska, rivali su bili ravnopravni u završnici, a dugo se čekalo do nove prilike. U 82. minutu Adžić se driblingom oslobodio čuvara i šutirao sa 15 metara, iskosa sa leve strane, ali preslabo za Brajlovića.

Ipak, Brđani su do više nego zasluženog izjednačenja došli u 87. minutu. Pogrešio je Veselinović, Vujadinović je uputio odličan pas ka Adžiću, koji je iskosa sa leve strane vrlo preciznim udarcem savladao Brajlovića. Samo minut kasnije, posle centaršuta Ivanovića Adžić je na drugoj stativi zahvatio volej i šutirao preko prečke gola Tuzlaka.

Naredni meč Čukarički će igrati u subotu, 25. juna protiv Olimpije, a do kraja priprema u Sloveniji Brđani će još odmeriti snage sa ekipom Brava (28. jun) i Slaska (29. jun). Premijerni meč prvog kola Super lige Srbije belo-crni će igrati na Banovom brdu u subotu, 9. jula (20 časova) protiv ekipe TSC-a.

Komentari (0)

Napiši Komentar