VESTI FK Čukarički

Druga pobeda Čukaričkog u Super ligi, na Brdu poražen i Metalac--

Druga pobeda Čukaričkog u Super ligi, na Brdu poražen i Metalac

Čukarički – Metalac 2:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Jovanović u 45+1, 2:0 – Savić u 53, 2:1 – Šarić u 76. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Petar Radić. Žuti kartoni: Rogan (Čukarički), Nikolić, Kokir (Metalac).

ČUKARIČKI: Petrović, Rogan (od 46. Nikčević), Tošić, Docić, Jovanović (od 73. Endijae), Tanasijević, Mijailović (od 46. Kajević), Čolović (od 55. Kempbel), Drezgić, M. Savić (od 55. Janković), Lukić.

METALAC: S. Savić, Nikolić, Stojić, Cvetković, Krajišnik, Šarić, Odada (od 86. Luković), Vasiljević, Kokir (od 60. Đurić), Bačkulja (od 67. Fićović), Mlađović.

Čukarički je zabeležio i drugu prvenstvenu pobedu, kao i protiv Voždovca Brđani su slavili sa 2:1 na svom terenu. Ipak, ovoga puta je domaći tim bio taj koji je imao dva gola prednosti, precizni su bili Jovanović u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena i Savić u 53. minutu, dok je bivši igrač belo-crnih Šarić spasao čast gostiju.

Prvu priliku, i to veliku, imao je Čukarički u osmom minutu, posle kombinacije iz kornera Savić je glavom šutirao sa sedam metara, ali je njegov prezimenjak na golu Metalca bio sjajan, u nastavku akcije usledio je još jedan šut, ovoga puta nogom mladog reprezentativca BiH, ali je golman gostiju ponovo bio na visini zadatka.

Uzvratio je u 15. minutu Krajišnik, dobio je nešto više prostora i vrlo dobro je šutirao sa 25 metara, ali je Petrović odlično intervenisao. Pet minuta kasnije probao je Čolović posle solo prodora, ali je njegov udarac bio previše slab za Savića. Isti igrač je započeo akciju u 26. minutu, kad je oduzeo loptu protivnicima, dodao je do Docića, kapiten je šutirao sa više od 20 metara, ali je bio zamalo neprecizan.

Dva minuta kasnije, posle greške Mijailovića, ponovo je pokušao Krajišnik, šutirao je sa 20-tak metara, Petrović je pogledom ispratio loptu, koja je prošla zamalo iznad njegovog gola. Kako se poluvreme bližilo kraju, pojačavao je Čukarički pritisak, imao je i nekoliko dobrih prilika, ali je do odlične šanse došao i Metalac.

Umakao je Vasiljević Roganu, koji je loše procenio situaciju, na 17 metara od gola sustigao ga je i oborio Mijailović. Krajišnik je šutirao iz slobodnog udarca, ali je u toj situaciji odlično reagovao živi zid Brđana. U prvom minutu nadoknade Brđani su poveli. Posle „skraćene igre“ iz kornera, Docić je odlično centrirao, Jovanović je nadvisio odbranu Metalca i glavom zakucao loptu u mrežu Savića – 1:0.

Bio je ovo treći gol napadača Čukaričkog u dva meča ove sezone. Samo što je počelo drugo poluvreme, belo-crni su mogli da dupliraju prednost. Ipak, posle šuta Savića lopta je zakačila jednog igrača Metalca, a potom je pogodila prečku. Tražili su domaći i jedanaesterac kad je u nastavku akcije u šesnatestercu rivala pao Jovanović, ali se pištaljka Simovića, niti VAR soba nisu oglasile u ovom slučaju.

U 53. minutu domaći su ipak postigli drugi pogodak. Docić je dobio vazdušni duel na polovini terena, Kajević je glavom prosledio loptu do Savića, a ovaj je sa 25 metara iz prve šutirao levom nogom, bio je to evrogol – 2:0. Uspotavio je Čukarički potom apsolutnu dominaciju, pa je do gola mogao i Docić, varkom se oslobodio čuvara i šutirao sa 16 metara, ali je bio neprecizan.

Bivši igrač Brđana Šarić je opasno zapretio u 65. minutu, primio je loptu i odmah iz okreta šutirao, malo je nedostajalo da savlada Petrovića. Probao je u 69. minutu posle solo akcije Kempbel, ali je krajnjim naporom Savić izbio loptu u korner. Samo minut kasnije probao je i Drezgić, ali je Savić još jednom izbacio loptu u korner.

Direktno iz ugla je šutirao Docić, imali su gosti sreće, kapiten Čukaričkog je pogodio stativu. Ipak, najbolji pojedinac gostiju na ovom susretu Šarić je uneo neizvesnost pogotkom u 76. minutu, glavom je uspeo da savlada golmana Čukaričkog – 2:1. Do kraja susreta borbeni gosti su pokušavali da ugroze gol Petrovića i da osvoje bod, ali se Čukarički odbranio i osvojio šesti bod u ovoj sezoni.

Komentari (0)

Napiši Komentar