VESTI FK Čukarički

Dragoljub Srnić igrač sa najdužim stažom u novijoj istoriji Čukaričkog-AleksandarKirovski-

Dragoljub Srnić igrač sa najdužim stažom u novijoj istoriji Čukaričkog

Dvadesetpetogodišnji defanzivni vezni igrač Dragoljub Srnić odigrao je 167 utakmica za Čukarički u poslednjih pet godina, koliko je proveo u našem klubu i treba će dosta vremena nekom drugom igraču da obori taj rekord. Mi slobodno možemo da konstatujemo da ko je čuo za popularnog Dražu čuo je i za Čuku. 

Brzi defanzivac od ovog leta nije više naš igrač, karijeru nastavlja u inostranstvu pošto je potpisao trogodišnji (dva plus jedan) ugovor sa Slaskom (ispravnije Šlonsko) iz Poljske. U utorak 4. jula proveo je svoj prvi rad dan u novom okruženju, a kad je završio sa svim obavezama porukom se oprostio sa Čukaričkim, u kom je prema njegovim rečima proveo najlepše fudbalske momente kada je sa ekipom osvojio trofej Kupa Srbije 2014/15. 

Između ostalog Srnić je poručio da je ta sezona možda najlepši period u njegovoj dosadašnjoj igračkoj karijeri, a da je finale Kupa u kom Je Čukarički porazio Partizan „delimično ostvarenje njegovog sna“. 

Draža nije na poziciji iz koje se postiže mnogo golova, ali izdvojio je od pet koliko je postigao za Čukarički kao omiljene svoja dva na utakmici protiv Radnika. „Pre toga sam dve nedelje sedeo na klupi i Bog me nagradio za rad koji sam pružio na treninzima. To su možda moja dva omiljena gola. Bilo je svakako i tužnih momenata , ali to sve zaboravljam i pamtim samo lepe stvari“. 

 

Dragoljub Srnić se zahvalio svima u klubu – vlasniku gospodinu Draganu Obradoviću, igračima, trenerima, direktorima, svim zaposlenima, kao i naravno svojoj porodici, devojci i bratu Slavoljubu Srniću, koji mu je kako kaže najveća podrška. Izdvojio je i kapitena Igora Matića, jer je sa njim proveo najviše vremena u klubu i savetima mu je mnogo pomogao u karijeri. 

Dragoljub je u Čukarički došao sa bratom blizancem Slavoljubom u julu 2012. godine prvo kao pozajmice iz Crvene zvezde, u kojoj su ponikli, a od leta 2013. postali su naši igrači. 

Slavoljub se vratio u Crvenu zvezdu pre dve godine, dok je Dragoljub sa Banovog brda otišao u Poljsku. „Čudno mi je bilo prvog dana u novom klubu. Strani jezik i grad, sve nepoznato, ali tu je i Đorđe Čotra pa je sve lakše. Oduševljen sam klubom, stadionom, kao i navijačima koji su slični Zvezdinim. Kažem slični..“. 

Dražo srećno u nastavku karijere, želimo ti uspeh i sve najbolje.

Komentari (0)

Napiši Komentar