VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović: Poziv u reprezentaciju je ostvarenje mojih snova-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović: Poziv u reprezentaciju je ostvarenje mojih snova

Pre dve godine, tačnije 21. septembra 2018, Đorđe Petrović je debitovao za prvi tim Čukaričkog. Tada je u duelu protiv Mladosti na Banovom brdu (1:0) sačuvao svoju mrežu, a to je učinio i u naredna tri duela, protiv Spartaka (1:0), Javora (2:0) i Vojvodine (0:0). U međuvremenu Petrović , momak rođen 8. oktobra 1999. godine, postao je mladi reprezentativac Srbije.

Pred duel A tima Orlova, koji su u okviru poslednjeg kola Lige nacija ugostili Rusiju, pozvan je da bude rezerva Predragu Rajkoviću, s obzirom da je selekciju ranije napustio Marko Dmitrović, a da je treći golman Đorđe Nikolić bio pozitivan na prisustvo korona virusa.

- Veče pred meč protiv Rusije, trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević saopštio mi je da odem do kluba, da uzmem opremu i rukavice i da produžim za Staru Pazovu. Bio je to šok za mene, ali ujedno i neverovatan doživljaj i ostvarenje dečačkih snova. Iskreno, većinu reprezentativaca sam po prvi put tamo upoznao. Od ranije sam poznavao Radonjića, koji je bio u Čukaričkom kad sam ja ušao u prvi tim, do sam Pavlovića i Vlahovića znao iz mlade reprezentacije – kazao je Đorđe Petrović, čuvar mreže Brđana.

Zanimljivo, Petrović je od ranije poznavao i Predraga Rajkovića.

- On mi je, kao i svim klincima koji su se bavili fudbalom u tom periodu, bio jedan od idola. To je period kad je sa mladom selekcijom osvojio titulu prvaka Evrope u Litvaniji, potom postao prvak sveta na Novom Zelandu. A, sticajem okolnosti, trenirao sam kod njegovog tadašnjeg trenera, Aleksandra Sarića u kampu, čak imam i sliku sa Rajkovićem kao uposmenu. Srbija je slavila protiv Rusije sa ubedljivih 5:0, a trijumf Orlova Petrović je posmatrao sa klupe.

Ispostavilo se da je golman Čukaričkog doneo sreću reprezentaciji.

- Zezali su se posle u ekipi, pitali me gde sam bio protiv Škotske. Zaista je lepo bilo gledati kako Srbija igra protiv Rusije. Opet moram da pomenem Rajkovića, sjajno je intervenisao kod zicera koji su Rusi imali u prvom minutu i usmerio je utakmicu u pravcu u kojem smo želeli da ide. Da smo tada primili gol, ko zna kakav bi kasnije ishod bio. U svakom slučaju, iako sam proveo samo jedan dan sa reprezentacijom, za mene je to neverovatno iskustvo. Kad sam pozvao moje da im javim, isprva mi niko nije verovao – istakao je Petrović.

Brzo je morao Petrović da se „prebaci“ na terene Super lige Srbije, sa Čukaričkim je u jednom od derbija kola gostovao u Lučanima, gde je njegov tim osvojio bod (1:1).

- Sačuvati se poraza u Lučanima nije loš rezultat. I Zvezda i Partizan kad odu na gostovanje Mladosti, nije im lako, pa tako nije bilo ni nama. Ali, moram da istaknem da na kraju nismo bili zadovoljni bodom, s obzirom na broj šansi koje smo imali i uzimajući u obzir dešavanja na terenu. Vodili smo, a gol za izjednačenje primili u 82. minutu. Teško je bilo i sačuvati koncentraciju za jedan ili dva udarca koje su domaći imali, ali sam bio nemoćan kod gola, Bojović je glavom majstorski zahvatio loptu. Opet, u dobroj smo seriji mečeva, pet utakmica smo bez poraza, probili smo se na četvrto mesto. Naš cilj je Evropa, svejedno da li kroz Super ligu ili Kup Srbije – naglasio je Petrović.

Već u sredu Čukarički će u okviru osmine finala Kupa Srbije gostovati Radniku u Surdulici (13,30). I u prošloj rundi Brđani su imali jednog od najtežih rivala, ekipu Novog Pazara koju su savladali sa 3:1.

- I opet nas čeka dugo putovanje. Ali, nije to problem, niti u tome želimo da tražimo bilo kakav alibi. Nećemo kalkulisati, podjednako su nam važni i Kup i prvenstvo. Znamo kakav nas rival čeka, znamo da uvek imamo problema kad igramo u Surdulici, a i Radnik je u vrlo dobroj formi. Ipak, idemo na pobedu i plasman u četvrtfinale – optimista je Petrović, koji je potom dodao:

- Imaju iskusnu ekipu, predvođenu prvim strelcem Super lige Makarićem, ali i nekolicinu odličnih mladih igrača. Nadam se da ćemo sav posao uspeti da završimo u 90 minuta, ali smo spremni za svaki scenario, pa i za jedanaesterce. Vežbaćemo ih, kao što to uvek činimo, uvek ostanemo malo duže posle treninga. Naravno da ćemo mi golmani zajedno sa našim trenerom Oliverom Kovačevićem dodatno analizirati rivale.

Komentari (0)

Napiši Komentar