VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović: Potajno sam se nadao pozivu u reprezentaciju-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović: Potajno sam se nadao pozivu u reprezentaciju

Reprezentacija Srbije otputovala je u Dominikansku republiku, letom preko Pariza. U toj karipskoj državi Orlovi će odigrati prijateljski meč protiv Dominikane 25. januara u Santo Domingu, a potom i protiv selekcije Paname.

Na spisku putnika selektora Ilije Stolice za ovu turneju su i dvojica prvotimaca Čukaričkog, Đorđe Petrović i Veljko Birmančević. Obojica su bili članovi mlade reprezentacije Srbije, a Petrović je nedavno bio i akter susreta u Ligi Nacija protiv selekcije Rusije. Sada je ponovo zadobio poverenje stručnog štaba Orlova, kao jedan od najboljih golmana Super lige Srbije, i momak koji je budućnost našeg fudbala.

- Iskreno, pred taj meč protiv Rusije poziv je zaista stigao iznenada, situacija je bila takva da je selektor Tumbaković zbog kadrovskih problema morao da pozove novog golmana. Kad je stigao poziv da se javim u kamp reprezentacije u Staru Pazovu, to je za mene bio šok. Ovoga puta sam se potajno nadao da ću se naći na spisku za „američku turneju“, s obzirom da se radi o selekciji koja je sastavljena od igrača iz Super lige – priznao je Petrović, koji je u pomenutom meču protiv Rusije sedeo na klupi, tako da bi zvanični debi za Orlove mogao da ima upravo u jednom od predstojeća dva susreta.

Istakao je Petrović da njemu i saigračima motiva neće nedostajati.

- Ovo nije najjača selekcija Srbije, ali smo svi veoma motivisani. Zna se šta dres sa nacionalnim grbom znači za sve od nas, čast je i obaveza da smo dobili poziv od selektora Stolice. Poznajemo se od ranije, Birmančević i ja smo već sarađivali sa njim, uostalom ima dosta momaka sada u selekciji koji su već bili u mlađim reprezentativnim kategorijama. Imaćemo dve dobre provere, biće to sjajna prilika za svakoga od nas da skrene pažnju na sebe – kazao je Petrović.

Čuvar mreže Čukaričkog istakao je da se svakodnevno čuje sa saigračima iz kluba koji su na pripremama u Turskoj.

- Na stalnoj smo vezi, pratim sve što se dešava u klubu. Gledao sam prvi meč protiv Baltike, svetsan sam da momci mogu mnogo, mnogo bolje. Ali, to je bio tek prvi prijateljski meč, ima vremena da se stvari poprave.

Petrović će propustiti kompletne pripreme svog kluba zarad reprezentativne turneje, pitanje je hoće li biti poptuno spreman za prvi prolećni meč u Super ligi, protiv Inđije.

- „Izvukao“ sam se, zna se kakvi su treninzi našeg trenera golmana Olivera Kovačevića, baš nas „nagazi“ tokom priprema. Šalim se, znam da će me sve to čekati kad se vratim. Posle njegovih treninga, u reprezentaciji je sve lako, verujte mi – našalio se Petrović, koji je istakao da će, ukoliko mu to vreme dozvoli, gledati i direktan prenos drugog prijateljskog meča Čukaričkog u Beleku, protiv Maribora (petak, 10 časova po srpskom vremenu, TV Arenasport).

Komentari (0)

Napiši Komentar