VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović: Da završimo godinu pobedom protiv Kragujevčana-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović: Da završimo godinu pobedom protiv Kragujevčana

Čukarički je pregrmeo još jedno gostovanje sa kojeg se vratio neporažen. U Nišu Brđani su osvojili bod u vrlo zanimljivom meču, u kojem su oba tima pogađala iz jedanaesteraca (1:1). Igrač utakmice bio je golman Čukaričkog Đorđe Petrović, koji je ukrotio sve pokušaje Nišlija, osim tog sa bele tačke.

- Ispostavilo se da je bilo dosta posla i da sam u nekim situacijama uspeo da doprinesem dobrom rezultatu. Igralo se po zaista teškom terenu, ali je publika imala šta da vidi. Čestitao bih mojim saigračima, ali i protivničkim, oba tima su pružila maksimum u uslovima koji nisu bili fudbalski. Na kraju smo izvukli bod, koji nam je vrlo značajan. Imao je Radnički svoje šanse, imali smo i mi zicer za pobeud na kraju, tako da smatram da je rezultat realan – istakao je Đorđe Petrović, čuvar mreže Brđana.

Upravo je Petrović svojim intervencijama sprečio Nišlije u nekoliko navrata da postignu pogodak.

- Oba gola na utakmici su došla posle jedanaesteraca, a moglo je da ih bude i iz igre. Meč je krenuo na vrlo loš način, već u prvoj akciji povredio se Endijae, usledila je pauza od četiri-pet minuta. I odmah potom Radnički je imao priliku, uspeo sam da odbranim prvi šut, potom i odbitak. Ulio sam na taj način i sebi, ali i ekipi sigurnost. Uvek je za golmana bitna ta prva lopta, prva intervencija. Uz to, bila je pauza zbog povrede, već smo se svi bili prilično „ohladili“, teško je održati „radnu temperaturu“ – slikovito je objasnio Petrović.

Petrović nije u tri prethodna meča primio gol iz igre, protiv Nišlija je savladan udarcem sa 11 metara.

- Želja mi je bila da sačuvam svoju mrežu do kraja sezone mirnom, uspelo nam je to protiv Metalca i Kolubare, na žalost ne i u Nišu, ali nismo nezadovoljni. Daćemo sve od sebe da i u poslednjem duelu u godini protiv kragujevačkog Radničkog ne primimo gol.

Čukarički će u okviru redovnog, 21. kola, ugostiti ekipu Radnički 1923, meč je zakazan za sredu od 17 časova.

- Jasno nam je da zbog vremenskih uslova teren neće biti u najboljem stanju, ali sam isto tako siguran da će u našem klubu učiniti sve da se stvore uslovi za igranje utakmice. Nije ni u Nišu teren bio mnogo bolji, biće i sada dosta vode, ali već smo navikli na to krajem decembra. U prvom duelu protiv Radničkog u Kragujevcu smo baš dobro odigrali, slavili smo sa 3:0, a njihov golman je odbranio još nekoliko zicera. Siguran sam da će sada biti mnogo, mnogo teže. Jasno nam je da naš rival nije u najboljoj formi, ali znamo da nas očekuje izuzetno težak posao. Nema neke posebne pripreme za mečeve u takvim vremenskim uslovima, utakmica kao utakmica. Jedino je potrebno da koncentracija bude na još većem nivou, na takvom terenu uvek lopta može da isklizne, stane u vodi, nepravilno odskoči... Bitan je fokus na svaku loptu u svakom trenutku.

Čukarički je već dugo na trećem mestu i to je podatak koji raduje Petrovića.

- Što se tiče rezultata i pozicije na kojoj smo, sve je u najboljem redu. Nama je cilj da budemo treći, ali i da nemamo oscilacija u igri. Iskreno, imali smo sreće, u periodu kad smo bili bez pobede u četiri meča, ostali rezultati su nam uglavnom išli na ruku, tako da nam se rivali nisu mnogo primakli. Činjenica je da smo i mi mogli da osvojimo koji bod više i da bi nam bilo mnogo lakše. Upravo zbog toga predstojeći susret sa Radničkim ima ogroman značaj, pred odlazak na pauzu – istakao je Đorđe Petrović.

Komentari (0)

Napiši Komentar