VESTI FK Čukarički

Đorđe Petrović: Biće teško protiv Radničkog, iskusna su ekipa-ĐorđePetrović-

Đorđe Petrović: Biće teško protiv Radničkog, iskusna su ekipa

Čukarički je posle ubedljivog poraza u Stokholmu od Hamarbija završio evropsku odiseju. Brđanima sad ostaju borbe na domaćim frontovima, u Super ligi i Kupu Srbije, a prvi naredni rival je niški Radnički (nedelja, 18,30 časova). Na stadionu na Banovom brdu biće igran derbi petog kola Super lige Srbije.

- Svima nam je vrlo teško pala eliminacija iz Evrope u Švedskoj. Bili smo prilično euforični posle pobede protiv Hamarbija u Beogradu, nije nam lako posle ubedljivog poraza. Jednostavno, Šveđani su pokazali da su bolji tim, kvalitetniji od nas, iako smo mi imali ogromnu želju da prođemo dalje – kazao je na početku razgovora Đorđe Petrović, čuvar mreže Čukaričkog, koji je potom nastavio: 

- Sad nam ostaje prvenstvo, da se ponovo izbori Evropa, da budemo u prve četiri ekipe. Možda da probamo da budemo i bolji od trećeg mesta koje smo osvojili prošle sezone. Naravno, velike ambicije imamo i u Kupu Srbije, želimo da dođemo do kraja.

Jedan od najboljih mečeva Petrovića je upravo Kup duel protiv niškog Radničkog pre dve sezone, iako je tada primio dva gola.

- Dobili smo tada Radnički sa 3:2. Zaista lepo iskustvo, to je meč koji ću zauvek pamtiti, odbranio sam penal, prošli smo u polufinale Kupa.

U sutrašnjem meču Petrović ipak ne očekuje goleadu.

- Osim tog susreta, uglavnom su mečevi protiv Radničkog bili veoma tvrdi, sa malo golova, uglavnom jedan pogodak odluči pobednika. Dobro su otvorili sezonu, ipak u prošlom kolu izgubili od TSC-a. Iskusna su ekipa, odradićemo dobru analizu, znamo da nas čeka izazovna utakmica. Imamo dva poraza u nizu, to se dugo nije dogodilo u Čukaričkom. Na nama je da slavimo protiv Radničkog i da se vratimo u realnost, na domaći kolosek – kazao je Đorđe Petrović.

Komentari (0)

Napiši Komentar