VESTI FK Čukarički

Đorđe Jovanović: Debi iz snova, još sam u šoku kakve navijače ima Makabi-ĐorđeJovanović-

Đorđe Jovanović: Debi iz snova, još sam u šoku kakve navijače ima Makabi

Đorđe Jovanović je već na debiju sa Makabi iz Tel Aviva zablistao, postigao je gol posle samo osam miuta na terenu, ispostavilo se da je njegov pogodak doneo sva tri boda izraelskom velikanu u duelu protiv Kirjat Šmone (1:0). Naravno, srpski napadač bio je u centru pažnje tamošnjih medija, primao je čestitke od svih u klubu, navijači su skandirali njegovo ime... Bolji debi u dresu slavnog kluba nekadašnji centarfor Partizana i Čukaričkog nije mogao ni da zamisli.

– Klub je fantastično organizovan, navijači su vrhunski, Makabi je naravno najpopularniji klub u Izraelu. Stadion je bio pun pola sata pre utakmice, atmosfera na tribinama bila je fantastična. I pre nego što sam kročio na teren, sa tribina se orilo moje ime. Lepši doček nisam mogao ni da zamislim, bio sam u šoku – kazao je Jovanović, koji je potom nastavio:

– Prava „ludnica” usledila je kad sam postigao gol, posle samo osam minuta na terenu. Prelepo je bilo i posle utakmice, prilikom povratka ka kampu Makabija. Još uvek sam pod utiskom kakve navijače ima Makabi.

Šef struke Mladen Krstajić, koji je i insistirao na Jovanovićevom dolasku u Makabi, nije želeo da preteruje sa pohvalama posle debija na račun novog špica.

– Šef je bio kratak, poručio mi je da nastavim ovako, da vredno treniram i to je to otprilike. Sledeće nedelje je gradski derbi, igramo protiv Hapoela, spremamo se za taj meč, moramo da nastavimo da pobeđujemo. Potom nam slede dueli u nokaut fazi Lige konferencija protiv holandskog PSV-a. Uglavnom, čeka nas zanimljiv februar u Makabiju.

Jovanović skoro da nije stigao ni da se raspakuje, a put Izraela krenuo je iz Turske Antalije gde je sa Čukaričkim bio na pripremama samo sa ručnim prtljagom.

– Još sam u hotelu, počeo sam da gledam doduše stanove, uskoro bi trebalo da se preselim. Sve se vrlo brzo izdešavalo, tek treba da rešavam te stvari. Bukvalno sam iz aviona „ušao u mašinu”, odradio dva treninga, morao sam na teren u poslednjih pola sata igre, s obzirom da nismo imali adekvatan rezultat – pojasnio je Jovanović.

Čestitke su stizale sa svih strana, između ostalog i sa Banovog brda.

– Svi su zvali, čestitali, od saigrača do uprave kluba. Vidim da su sa velikom pažnjom ispratili moj prvi meč u novom timu, nadam se da će se tako i nastaviti. Ujedno, verujem da će Čukarički nastaviti tamo gde je stao, da će uspeti da ostane na trećem mestu i da ću imati priliku da se revanširam svima u klubu na čestitkama – zaključio je Jovanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar