VESTI FK Čukarički

Đorđe Aćimović: Deca iz Baze Čukaričkog donela su pehare sa skoro svih turnira ove sezone--

Đorđe Aćimović: Deca iz Baze Čukaričkog donela su pehare sa skoro svih turnira ove sezone

Bazu Čukaričkog odnosno naše najmlađe selekcije čini oko 200 dece koja treniraju raspoređena po godištima od 2005. do 2010, a ove sezone doneli su u klub pehare sa skoro svih turnira na kojima su učestvovali u Srbiji i regionu.

Tačnije, deca Čukaričkog učestvovala su na oko 40 turnira, a pehare za osvojena neka od prva tri mesta doneli su bar sa 35, kaže koordinator baze Đorđe Aćimović i pre svega zahvaljuje upravi što podržava učešće naših selekcija na tim fudbalskim takmičenjima.

„Naravno turniri su veoma bitni za najmlađe fudbalere. Pričamo o uzrastima u kom se već može videti da li određeni igrač ima potencijal ili ne, od deset godina i starijih. Takmiče se i druže, a škole fudbala uspostavljaju saradnje. Ništa ne bi bilo moguće da gazda Čukaričkog Dragan Obradović nije propoznao koliko je to značajno za razvoj naše baze i podržao nas u tome, kao i sportski direktor Vladimir Matijašević i direktor Omladinske škole Nikola Trbović“, rekao je Aćimović. 

Kako je dodao, kad je došao u Čukarički pre oko godinu dana posle pažljive analize rada u bazi je unapređen trenažni proces, prijavljene su određene selekcije u beogradske lige i uspostavljena saradnja sa nizom klubova. Između ostalih sa OFK Požega, Gaučosima iz Čačka, Proleterom iz Zrenjanina, Kikerom iz Kraljeva, Radničkim iz Sremske Mitrovice, ali i ojačana sa Asom iz Novog Pazara. 

„U Srbiji je dovoljno da nemaš opstrukcije u radu. Nikad nisam doživeo u Čukaričkom da mi neko kaže nemoj na turinir iz bilo kog razloga. Deca imaju odlične uslove na treninzima, nedavno smo dobili i reflektore na pomoćnom terenu“, naveo je Aćimović i dodao da sem pehara na turinirima gotovo uvek igrači iz Čukaričkog budu proglašavani za najbolje u jednoj ili više kategorija. 

On je najavio da će u septembru biti otvorene kapije za svu decu uzrasta od 2006. do 2011. da dođu na stadion Čukaričkog da pokažu trenerima iz naše baze kako igraju fudbal. 

„Javno ćemo pozvati decu da dođu kod nas na čas fudbala i dobiju mogućnost da treniraju u našoj bazi. Blagovremeno ćemo obavestiti sve zainteresovane o terminu tog časa, a garantujem da će naši odlični treneri pružiti jednaku šansu svakom detetu “, naglasio je Aćimović. 

Sve selekcije baze od 25. juna su na odmoru, a okupljaju se opet od 1. avgusta. Čak i u poslednjoj sedmici učestvovali su na dva turnira u Kraljevu i Raškoj, odakle su selekcije 2006. i 2008. donele pehare za osvojena prva mesta. 

 

Komentari (0)

Napiši Komentar