VESTI FK Čukarički

Docić: Oprez protiv Rada, nepredvidiva su ekipa-MarkoDocić-

Docić: Oprez protiv Rada, nepredvidiva su ekipa

Ako je verovati tradiciji, trenutnoj formi i stanju na tabeli, Čukarički je favorit protiv Rada u prvom meču 17. kola Super lige Srbije. U prvom krugu šampionata Brđani su lako pokorili Banjicu, slavili su sa 3:0. Ali, kapiten belo-crnih Marko Docić upozorava da njegovu ekipu čeka veoma težak meč, pred kamerama TV Arenasporta (petak, 18 časova).

- Dobro nam je došla pauza, malo smo se odmorili, a potom radili u izvanrednoj atmosferi. Čeka nas duel protiv Rada, ekipe o kojoj imamo visoko mišljenje. Jesmo ih lako dobili u prvom meču ove sezone, ali tako se namestilo. Bila je to skroz drugačija ekipa, nisu još uvek mogli da licenciraju pojačanja, u međuvremenu promenili su i trenera - naveo je Docić, koji je potom nastavio:

- Rad je nepredvidiva ekipa, mogu svakog da iznenade. Mi smo iskoristili momenat kad su bili malo "poljuljani", ali to ništa ne znači pred naredni susret. Svaka utakmica je novi izazov, neće biti ni blizu lako kao na Banjici. Slažem se da smo favoriti, ali treba da budemo prilično oprezni. Ima Rad dosta kvaliteta, mnoštvo dobrih igrača, tu su Lutovac, Kasalica, Mihajlović, Marinković, Mladenović, zanimljiv spoj mladih i iskusnijih igrača. Oprezni smo, dobro ćemo ih izanalizirati, a ako budemo igrali kao u prethodnim utakmicama, mislim da ne bi trebalo da bude problema.

Čukarički igra vrlo dobro ove sezone, ali kapiten tima Docić nije želeo da to stavlja u prvi plan:

- Ne bih preterano uveličavao ono što smo do sada uradili, jednostavno mislim da smo na poziciji koju zaslužujemo, sakupili smo i bodova dosta. Ali, uvek može i bolje. Pozicija na kojoj smo trenutno i nije toliko bitna, tek predstoji borba, na pola smo prvenstva. Kad se bodovi budu podelili, svi ćemo biti tu negde, na dva-tri boda razlike.

Do kraja kalendarske godine ostalo je još pet mečeva, računajući i predstojeći protiv Rada. Čime bi Docić bio zadovoljan?

- Svakako da gledamo od utakmice do utakmice, ali je želja da uzmemo što više bodova do pauze. Hajde da kažem ovako, trebalo bi da dobijemo dve utakmice kod kuće i na strani bar jednu, pa da u dobrom raspoloženju čekamo derbi sa Zvezdom.

Komentari (0)

Napiši Komentar