VESTI FK Čukarički

Docić: Mogu da nadmašim učinak iz prošle sezone-MarkoDocić-

Docić: Mogu da nadmašim učinak iz prošle sezone

Čukarički je u prvom kolu nove sezone odigrao nerešeno protiv Zemuna na Banovom brdu (1:1). Nije to rezultat kojim bi Brđani mogli da budu zadovoljni, ali kako svi napominju, tek je početak sezone.

– Naravno da nisam zadovoljan konačnim ishodom. Mislim da nas je njihov izjednačujući gol stigao kao kazna za naše promašene šanse, a imali smo ih pet stopostotnih. Od toga ja jednu, mogao sam tada i da obiđem golmana, ali mi je odbranio udarac – iskreno je na početku razgovora dan posle meča protiv Zemuna kazao Marko Docić.

Šta je moglo bolje protiv Zemunaca?

– Sve je moglo još po malo bolje, pre svega se to odnosi na završnicu, odnosno realizaciju šansi. Imali smo inicijativu tokom cele utakmice, oni su čekali tu priliku, iz polukontre izjednačili, čak su imali šansu da nas dodatno kazne i pobede, ali je Belić odbranio. Ali, ponavljam, ovo je prvo kolo, nikad ne znate šta ono nosi, ni u kakvoj ste formi. Siguran sam samo da ćemo naš nivo igre podići već u narednoj rundi.

Prošla sezona je za vas bila sezona iz snova na individualnom planu? Da li je realno da se tako nešto ponovi?

– Mislim da jeste. Ostala nam je bukvalno ista ekipa, a videli ste i na utakmici protiv Zemuna da se pojavljujem dosta u završnici napada. Prošle sezone sam tek u devetom kolu počeo da igram, a postigao sam 11 golova. Sad igram od početka sezone, očekujem još više pogodaka.

Spadate u red igrača srednjih godina. Koliko još možete da naučite od iskusnijih, a ima ih u Čukaričkom, a koliko se trudite da mlađima date neki koristan savet?

– Trudim se uvek da im dam neki savet, posebno kad vidim gde sam ja grešio, a da oni to sad čine. Inače, čovek se uči dok je živ, uvek može nešto novo da se nauči, posebno od Drinčića i Puškarića.

Vaše ime se često pominje kad se priča o transferima?

– Iskreno ne, glavom sam još uvek ovde. Pričao sam i sa upravom, ako se pojavi nešto interesantno i za njih i za mene, sešćemo, pa ćemo ponovo razgovarati.

Sledeću utakmicu igrate u gostima, protiv Rada. Biće to prilika da se popravi utisak iz prvog kola.

– Početak je sezone, još ne poznajemo najbolje Rad, došli sui m novi igrači, ali je ostao stari trener, sa starim zahtevima. Nadam se da ćemo podići malo nivo forme, a svakako na Banjicu idemo po pobedu – optimista je Docić.

Komentari (0)

Napiši Komentar