VESTI FK Čukarički

Dimitrije Kamenović: Na pobedu protiv Proletera-DimitrijeKamenović-

Dimitrije Kamenović: Na pobedu protiv Proletera

Uz Stefana Veličkovića poziv u mladu reprezentaciju Srbije dobio je i Dimitrije Kamenović. Za razliku od Stefana, Dimitrije je po prvi put bio među Orlićima (selekcija do 21 godine), prethodno je prošao ostale mlađe reprezentativne kategorije. Utisci novopečenog mladog reprezentativca Srbije su pozitivni.

- Nije bilo loše, igrali smo po 35 minuta poluvreme, svi smo dobili šansu. Igrao sam na mestu štopera, baš kao i u prethodnom prvenstvenom susretu za Čukarički. Nije bilo ni mnogo vremena, imali smo dva treninga. Nadam se da će biti još poziva od selektora kad krenu takmičarski mečevi – istakao je Kamenović.

Prošle sezone momak rođen u Pirotu 2000. godine, igrao je uglavnom u Omladinskoj ligi Srbije, ali je dobio šansu i na tri meča u Super ligi, dva protiv Vojvodine i jedan protiv Dinama.

- Da, ali tada sam igrao na poziciji levog beka, sada sam prekomandovan na štopera, zbog visine i procene trenera i stručnog štaba da bih mogao dosta da pokažem na tom mestu. Iskreno, i meni se sviđa ta opcija. Jeste da se možda manje trči nego kad igrate beka, ali ima više duela. Meni naravno nedostaje još iskustva, ali vremenom će i to biti sve bolje.

Kamenović je u Senti u duelu protiv TSC-a ušao u igru krajem prvog poluvremena, posle povrede Darka Puškarića. Posao je odradio korektno, ali nije imao sreće da se raduje bodovima, tim iz Bačke Topole je slavio sa 1:0.

- U prvom poluvremenu nismo iskoristili naše šanse, stigla nas je kazna. Nisam baš siguran da li je bio jedanaesterac, sudija je tvrdio da sam igrao rukom. Belićeva odbrana nas je podigla, ali nismo imali sreće, ostali smo posle povrede Đorđevića sa desetoricom igrača. Na kraju, i njihov golman je sve branio, pa su osvojili sva tri boda.

U Čukaričkom ne žele mnogo da se osvrću na susret protiv TSC-a, već razmišljaju o predstojećem duelu petog kola, na Banovom brdu će u subotu od 20 časova gostovati Proleter.

- Očekujem pobedu i ništa drugo. Igrali smo uoči sezone prijateljski meč sa njima, dva puta po 60 minuta, izgubili smo, ali mislim da smo bili mnogo bolji. Ali, nek nam to bude upozorenje da nikoga ne smemo da potcenimo i olako shvatimo.

Na kraju, Kamenović je govorio o očekivanjima, ličnim i klupskim.

- Na ličnom planu, cilj mi je da se nametnem stručnom štabu i da odigram što više utakmica, po mogućstvu da se izborim i za mesto startera. Primer Stefana Šapića od prošle godine je škola za sve nas. Dobio je šansu, koju je naravno zaslužio, sticajem okolnosti, sada je neizostavni član startne jedanaestorke. Opet, svestan sam da je konkurencija žestoka, da na poziciji štopera klub ima igrače koji sa ogromnim iskustvom. Što se tiče Čukaričkog, cilj je da izborimo novi plasman u Evropu, konkretno da budemo među tri najbolja tima. Ne bi bilo loše da što dalje doguramo i u Kupu, da Čukarički možda ponovo i najveći uspeh do sada i po drugi put u istoriji podigne trofej – optimista je Dimitrije Kamenović.

Komentari (0)

Napiši Komentar