VESTI FK Čukarički

Deveta uzastopna pobeda Čukaričkog protiv Napretka na Banovom brdu-MarkoRakonjac,StefanKovač,StefanČolović-

Deveta uzastopna pobeda Čukaričkog protiv Napretka na Banovom brdu

Čukarički – Napredak 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Rakonjac u 40, 2:0 – Kovač u 42, 3:0 – Čolović u 60. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Danilo Nikolić. Pomoćnici: Milan Šutulović i Ivan Mikalački. Žuti kartoni: Drezgić (Čukarički), Spremo, Marjanović (Napredak).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović (od 76. Rogan), Rakonjac (od 68. Aganspahić), Kempbel (od 68. Endijae), Kajević (od 60. Ergelaš), Mijailović, Čolović (od 60. Savić), Drezgić, Šapić, Kovač, Roganović.

NAPREDAK: Vasiljević, Kerkez, Đuričković (od 80. Milovanović), Mladenović (od 46. Jovanović), Mršić, Todorović, Spremo, Džugurdić (od 46. Kočić), Marjanović, Rašković (od 63. Krstić), Melunović (od 80. Kunić).

Čukarički je ostvario devetu uzastopnu pobedu protiv Napretka na Banovom brdu, treću uzastopnu u prolećnom delu Super lige Srbije. Brđani su bili strpljivi u prvom poluvremenu, sačekali su svoje prilike i potom postigli dva gola u razmaku od tri minuta. Najpre je golgetersku seriju nastavio Rakonjac, pogodio je na dodavanje Kovača, a potom je precizan bio upravo Kovač, uzvratio je asistenciju Rakonjcu. Trijumf je u drugom poluvremenu potvrdio Čolović – 3:0.

Već u drugom minutu prvi pokušaj Čukaričkog, Čolović je primio loptu na desnoj strani, napravio nekoliko koraka i šutirao sa 18 metara, ali je bio neprecizan. Isti igrač je napravio velike probleme Kruševljanima i tri minuta kasnije, driblingom se oslobodio čuvara u šesnaestercu rivala, a potom je šutirao preko gola iskosa sa desne strane, bolja opcija je bila da pokuša da asistira nekom od saigrača.

Fantastičnu priliku u desetom minutu imao je Čukarički, posle kornera lopta se srećno odbila do Kovača, čiji je udarac izblokiran, ona je potom došla do Rakonjca, koji je iz neposredne blizine, sa pet metara iskosa sa leve strane šutirao pored gola Vasiljevića. Prvi pokušaj Napretka tek u 28. minutu. Ostalo je Krušveljanima posle oduzete lopte dosta prostora na protivničkoj polovini, Spremo je dugo vukao loptu i sa 30 metara šutirao, ali pored Petrovićevog gola.

Nisu Brđani žurili, igrali su strpljivo i to im se isplatilo u finišu prvog poluvremena. Najpre je Kovač, koji je u prošlom kolu odigrao stoti meč za Čukarički, maestralno asistirao Rakonjcu, a ovaj je manirom vrhunskog strelca lako savladao Vasiljevića – 1:0. Bio je to treći gol na poslednja tri meča mladog Crnogorca. Samo minut i po kasnije, Rakonjac je prelepo presekao akciju rivala na polovini terena, ujedno i asistirao Kovaču, koji je izbegao ofsajd zamku, izašao u situaciju „jedan na jedan“ sa golmanom Napretka i takođe ga rutinski savladao – 2:0.

Mogli su Kruševljani da se vrate u meč u bukvalno poslednjim trenucima prvog poluvremena. Ostao je Spremo usamljen na levoj strani, uputio idealan centaršut, a Džugurdić je neometan, glavom sa sedam metara vrlo loše šutirao, pored Petrovićevog gola. Načinio je šef struke Napretka Stefanović dvostruku izmenu na poluvremenu, na teren je poslao Jovanovića i Kočića, u svlačionici su ostali Mladenović i Džugurdić.

Prve dve prilike u nastavku imao je Čukarički, najpre Rakonjac, čiji je šut završio pored gola, nedugo potom Mijailović, njegov udarac sa 20 metara je uz dosta muke odbranio Vasiljević. Uzvratio je gost u 54. minutu, Đuričković je snažno šutirao sa velike udaljenosti, petrović je odbio loptu do Jovanovića, koji je takođe šutira, iskosa sa leve strane, ali je golman Brđana još jednom bio uspešniji.

Kad već te prilike nisu iskoristili, usledila je brza kazna. Ponovo je Rakonjac bio asistent, ponovo nije uspela ofsajd zamka Kruševljana, lopta je došla do Čolovića, koji je ušao u šesnaesterac i potom pogodio bliži ugao gostujućeg gola – 3:0. Već u 63. minutu umalo četvrti pogodak belo-crnih. Lopta se na ivici šesnaesterca odbila do Kovača, koji je ciljao dalji rogalj Vasiljevićevog gola, bio je zamalo neprecizan.

Deset minuta kasnije sjajna kontra gostiju, Melunović je odlično proigrao Jovanovića, koji se fintom oslobodio čuvara i šutirao, izblokiran je, a lopta je završila zamalo iznad gola Čukaričkog. Do kraja meča oba tima su igrala otvoreno, ali promene rezultata nije bilo.

Komentari (0)

Napiši Komentar