VESTI FK Čukarički

Delibašić: Svaka utakmica posle poraza je teška, bodovi protiv Proletera su nam preko potrebni-StefanKovač-

Delibašić: Svaka utakmica posle poraza je teška, bodovi protiv Proletera su nam preko potrebni

Posle prvog poraza u Super ligi, na gostovanju TSC-u, Čukarički će imati priliku da se na pobednički kolosek vrati u subotu, kad na svom stadionu na Banovom brdu dočekuje Proleter (20). Novosađani su prošle godine bili prilično neugodan rival belo-crnima, koji su uspeli da oba puta slave na svom terenu (1:0, 3:0), dok su na „Karađorđu“ remizirali (0:0).

- Svaka naredna utakmica posle poraza je teška, tako će biti i nama protiv Proletera. U Senti nismo osvojili bodove, žao nam je zbog toga, posebno zbog činjenice da smo odigrali vrlo dobar meč, sve dok nismo morali da vršimo prinudne izmene koje su nas prilično poremetile. Na nama je da se sada konsolidujemo i da ostvarimo pobedu protiv Proletera. Znamo koliko nas težak zadatak čeka, upoznati smo sa kvalitetima rivala, koji nas je namučio prošle sezone. Oni nisu najbolje krenuli, takođe će tražiti šansu da nadoknade propušteno. Na nama je da ih sprečimo u tome, s obzirom da su nam bodovi preko potrebni – istakao je Pavle Delibašić, trener u stručnom štabu Čukaričkog.

Brđani imaju kadrovskih problema pred susret sa Novosađanima, u timu sigurno neće biti povređenih Darka Puškarića i Aleksandra Đorđevića, kao i od ranije odsutnog Miladina Stevanovića.

- To su činjenice, ali mi kao klub imamo trend da forsiramo mlade igrače, te su zamene uvek spremne. Baš protiv Proletera prethodne sezone, uoči meča je Puškarić dobio temperaturu, na njegovo mesto je uskočio Šapić, koji je tu šansu sjajno iskoristio. Sada će neki drugi momci imati priliku da se pokažu. Nama je najbitnije da forsiramo igrače iz naše omladinske škole. Rezultat nije prioritetan, ali su momci na početku sezone nagovestili ogroman potencijal – kazao je Delibašić, koji je potom dodao:

- Svesno smo da će biti i oscilacija, mladoj ekipi nedostaje iskustva. Mi kao klub i stručni štab spremni smo da ih istrpimo, da „preleže“ te dečije bolesti, da bismo u budućnosti od tih momaka mnogo više dobili. A, opet, u klubu imamo i dovoljan broj iskusnijih igrača, koje mlađi cene i koji mogu mnogo čemu da ih nauče.

Sličnog mišljenja je i Stefan Kovač, momak koji se ustalio u startnoj postavi Čukaričkog.

- Naravno da će nam biti teško protiv Proletera, posebno zbog prethodnog meča u kojem smo doživeli poraz. Igrali smo dobro u većem delu meča u Senti, ali lopta nije htela u gol. Na kraju su se dogodile i te povrede, pa smo ostali bez bodova. Nema nam druge nego da napadnemo Proleter, od starta meča, da budemo silno motivisani. Oni su vrlo dobra ekipa, čvrsta, sa odličnim ofanzivnim prekidima. Nećemo odstupati od naše, napadačke igre, bez obzira na kadrovske probleme. Ali, iskreno, bio bih zadovoljan i sa pobedom od 1:0 u ovom trenutku, samo da osvojimo sva tri boda – istakao je Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar