VESTI FK Čukarički

Darko Zorić posle prvenca za Crnu Goru: Najdraži gol u karijeri-BorisKopitović,DarkoZorić-

Darko Zorić posle prvenca za Crnu Goru: Najdraži gol u karijeri

Čukarički je, kao i u svakoj prethodnoj reprezentativnoj pauzi, radio u okrnjenom sastavu, ovoga puta bez čak semdorice igrača iz prvog tima. U međuvremenu Brđani su sa kombinovanim sastavom slavili protiv izuzetno kvalitetne mlade selekcije Francuske sa 2:1 u Staroj Pazovi, golovima momaka koji su od početka sezone uglavnom bili rezervisti, Marka Šarića i Stefana Šapića. Uspešni su bili i reprezentativci iz Čukaričkog. Pre svega oni u dresu Crne Gore.

Doduše, najpre su poraženi u Podgorici od Srbije (2:0), ali su u Viljnusu protiv Litvanije odigrali mnogo bolje, kao nagrada stigla je ubedljiva pobeda (4:1). Od starta meča na terenu je bio štoper ukaričkog Boris Kopitović, od 56. minuta šansu je dobio i vezista Darko Zorić. Ovoga puta na klupi je ostao Asmir Kajević. Zanimljivo, i Kopitović i Zorić su postigli golove u pobedi svog tima, obojici je to bio prvenac u reprezentativnom dresu.

– Moj prvi gol za reprezentaciju, najdraži u karijeri – iskren je bio Zorić, koji je potom nastavio:

– jednostavno, morali smo da pobedimo u Litvaniji, s obzirom da se još uvek ne odričemo prog mesta u grupi. U preostala dva kola vodićemo borbu upravo sa Srbijom za prvu poziciju. Iskoristili smo njihov remi u Bukureštu protiv Rumunije, prišli na bod zaostaka, pa će meč u Beogradu biti odlučujući u borbi za prvo mesto u grupi. Odlični smo bili protiv Litvanaca, dobro smo stajali na terenu, postigli golove na vreme i rutinski priveli meč kraju.

Zorić i Kopitović će se od utorka priključiti treninzima Čukaričkog, koji naredni meč igra već u petak, u okviru 12. kola Super lige Srbije protiv Vojvodine. Treneru Kruniću nedostaju još mladi reprezentativci Srbije (do 21 godine), Miroslav Bogosavac, Miladin Stevanović i Aleksandar Đorđević, koji će u utorak igrati za Orliće protiv Jermenije, u okviru poslednjeg, desetog kola kvalifikacija za EP.

Inače, osvojenim bodom protiv Austrije u petak (0:0), mlada reprezentacija Srbije overila je plasman na šamoionat Starog kontinenta. Još jedan momak ima reprezentativne obaveze, radi se o Slobodanu Tediću, koji je sa B selekcijom Srbije, njihov rival u ponedeljak će biti mlada selekcija Francuske do 21 godine.

Komentari (0)

Napiši Komentar