VESTI FK Čukarički

Darko Zorić: Baš sam se uželeo igre-DarkoZorić-

Darko Zorić: Baš sam se uželeo igre

Bez dileme, Darko Zorić je najmalerozniji igrač u Čukaričkom. Poslednja u nizu povreda dogodila mu se na kraju priprema za početak nove sezone, kad je u Sloveniji polomio prst.

- Zaista bizarna povreda, slomio sam prst, morao sam da stavim gips, u principu mogao sam da igram, ali mi sudija ne bi dozvolio. Konačno se i to sredilo, ušao sam u igru poslednjih desetak minuta na prethodnom meču protiv Mačve. Baš sam se uželeo igre – iskren je bio Darko Zorić, koji je podsetio na istorijat povreda u Čukaričkom:

- „Bije“ me taj maler. Za godinu dana imao sam tri operacije i jedan lom. Najpre sam operisao prepone, potom sam u junu prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Sindjelića povredio stopalo. Igrao sam zatim sve do meča protiv Radničkog u Nišu, gde mi je stradala vilica, bila je to treća operacija u kratkom vremenskom intervalu.

Zorićeva karijera je imala uspona i padova. Sa 18 godina, dok je nosio dres Čelika, proglašen je za najboljeg igrača crnogorskog šampionata. Jasno je bilo već tada da je prerastao sredinu. Tražila ga je Crvena zvezda, izbor je pao na atinski AEK.

- Došao sam iz malog kluba, sa 18 godina. Prednost su imali skuplji i iskusniji igrači, a bilo ih je na mojoj poziciji. I u takvoj konkurenciji sakupio sam dvadesetak mečeva te prve sezone. Pred početak druge sezone u Atini, bukvalno 31. avgusta, poslednjeg dana prelaznog roka, morao sam da odem napozajmicu, gde god. Imao sam da biram između Niša i Čačka, a u tom momentu Radnički je već bio dobro popunjen. Otišao sam u Borac, bilo je vrlo dobro, bili smo čak i drugi na polusezoni...

Za Čačane je Zorić odigrao i meč karijere, protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“, kad je njegov tim slavio u Kupu Srbije sa 5:1, a on je postigao tri i namestio dva gola

- To mi je najdraža utakmica u karijeri, pamtiću je do kraja života. Ispunio sam jedan od svojih snova, pa još protiv Zvezde na Marakani. Zaista ću imati šta da pamtim.

Možemo li da očekujemo nešto slično u dresu Čukaričkog u narednom periodu?

- Samo da povežem dva-tri meseca bez povrede, uđem u ritam, pa će doći i utakmica da se zapamti. Mnogo sam povreda imao, nije da tražim alibi, ali jednostavno je tako. Sada je najbitnije da ekipa pobeđuje i sakuplja bodove. Nemam neki strah od povrede, neka Bog pomogne i biće sve u redu.

Mediji su pisali da si imao ponude Crvene zvezde i Partizana. Koliko u tome ima istine?

- Zvezda jeste u nekoliko navrata, Partizan nije. Crveno-beli su hteli još pre odlaska u AEK da me angažuju, iskomplikovalo se zbog obeštećenja, tražili su me posle te partije u dresu Borca, iskreno stvarno sam želeo da dođem, ali ni tada se nije poklopilo.

Kazao si jednom prilikom da je Čukarički najsređeniji klub u srbiji. Na šta si konkretno mislio?

- Najsređeniji u smislu svih stvari! Uslova za trening, organizaciono... Finansije stižu bukvalno u sekund. Takođe, svaka moja operacija je plaćena, ne bih to nigde imao, verovatno ni u Zvezdi ili Partizanu. Sve su to zasluge našeg predsednika kluba.

Čukarički je gotovo uvek u svom sastavu imao igrače iz Crne Gore, većina njih nosili su i dres Sokolova. Izuzetak nije ni Zorić.

- Ima neka veza između Crne Gore i Čukaričkog. Sada smo u klubu Kopitović i ja, ranije su tu bili Lagator, Kajević, Drinčić je igrao takođe za reprezentaciju... Nadam se da ću se igrama u Čukaričkom ponovo nametnuti selektoru Tumbakoviću.

Nije bilo lako gledati saigrače u prva dva kola sa tribina?

- Protiv Zemuna nije, imali smo pet-šest „mrtvih“ šansi, poveli, potom primili gol. Mogli su gosti i dodatno da nas kazne u tom meču, čak i da pobede. I ja sam, kad sam video u kom sastavu je Zemun došao, pomislio da ćemo lako do pobede, a taj pristup nam se osvetio. Ali, već protiv Rada sam uživao u svim segmentima igre, imali smo mnogo šansi, mogli i više golova da damo, bilo je prelepo gledati Čukarički u tom susretu – rekao je Zorić, koji je još dodao:

- Meč protiv Zemuna nas je opametio, imali smo mnogo bolji pristup protiv Mačve, nagrađeni smo pobedom, a gol smo postigli posle kornera. Igrom svakako nismo zadovoljni, ali moramo da znamo da je Mačva odličan, uigran i disciplinovan tim.

Već u subotu Čukarički će u goste OFK Bačkoj, potom dočekuje na Banovom brdu novosadski Proleter.

- Oba tima su odlično krenula u novu sezonu. Bačka je remizirala na teškom gostovanju u Kruševcu, što govori o njihovom kvalitetu. Teško smo sa njima izašli na kraj prošle sezone, pobedili ih 3:2. Biće nam ponovo izuzetno teško, a do pobede možemo samo ako damo i više od maksimuma, i naravno da realizujemo šanse koje stvorimo. O Proleteru ne treba trošiti mnogo reči, pobedili su učesnika treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope u gostima i to prilično ubedljivo – istakao je Zorić.

Komentari (0)

Napiši Komentar