VESTI FK Čukarički

Darko Puškarić: Oprezno protiv Lučanaca, vrlo su iskusna ekipa-DarkoPuškarić-

Darko Puškarić: Oprezno protiv Lučanaca, vrlo su iskusna ekipa

Iako je napunio 36 godina, iako iza sebe ima bogatu karijeru, Darko Puškarić je oblačio dresove samo četiri kluba. Karijeru je počeo u RFK Novi Sad, potom je igrao za Spartak i Vojvodinu, a već petu sezonu je član Čukaričkog.

- Ispostavilo se da je tako, i u Spartaku i u Vojvodini, sada u Čukaričkom. To je dvosmerna ulica, da ne odgovaramo jedni drugima ne bi bilo tako. Imao sam sreću da su me trenirali zaista vrhunski treneri i da sam bio u dobrim ekipama. Svaka ekipa je imala svoj dobar period, ali čini mi se da je u tom pogledu Čukarički imao i najduži kontinuitet. Spartak i Vojvodina su ipak imali uspona i padova, dok moj sadašnji klub ima konstantu, vidi se to po rezultatima – istakao je na početku razgovora Darko Puškarić.

Iskusni štoper je odigrao 99 mečeva za Čukarički, ukoliko bude nastupio u duelu protiv lučanske Mladosti, proslaviće lep jubilej.

- Baš smo to spominjali pre nekog od prošlih treninga. Ispostavilo se da nema mnogo igrača sa tolikim brojem nastupa za Čukarički, tako da je to privilegija i zadovoljstvo. Verovatno bi ih bilo više da kluba nema filozofiju forsiranja mladih igrača, ali to je manje bitno. Najvažnije je da klub funkcioniše kao skladna, homogena celina. U okviru toga privilegija je dočekati taj broj utakmica, i što je možda još bitnije, velika je vremenska distanca koliko sam ovde, ovo je peta sezona.

Izdvojio je Puškarić susrete koje bi zaboravio, kao i one kojih se rado seća.

- Ona često pominjana utakmica protiv niškog Radničkog na našem stadionu, i poraz od Vojvodine od 6:1 na našem stadionu u poslednjem kolu, njih bih voleo da zaboravim da mogu. A bilo je dosta dobrih mečeva. Možda bih izdvojio susret protiv Crvene zvezde, kad smo zaustavili njihovu seriju od 57 utakmica bez poraza. Naravno, izdvojio bih i evropske mečeve, svaki je bio od velikog značaja, svaki je zapisan u istoriji kluba.

Šta je potrebno Čukaričkom za dodatni iskorak u srpskom fudbalu?

- Klub mora da raste iz dana u dan, idemo u dobrom pravcu. Evidentan je uloženi trud i napor od strane ljudi koji vode klub, kao i stručnog štaba i igrača. Plivamo na pozitivnom talasu, idemo ka tome da napravimo korak dalje. Šta će to biti, videćemo, ali svakako da bi sledeća sezona mogla da donese ogroman iskorak, a to je mogućnost da se uđe u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja – kazao je Puškarić, koji je potom nastavio:

- To je ipak daleka budućnost. Sada smo treći, ali smo svesni da je moglo i bolje. To je naša obaveza kao sportista, i našeg kluba, da svaku priliku iskoristimo da budemo što bolji. Dugo je prvenstvo, takođe ostale ekipe su se prilično pojačale. Zanimljiva je Liga, kvalitet se podigao, to daje dodatnu draž ovosezonskom takmičenju. Ne možemo da se opustimo u bilo kom trenutku, bez obzira na bodovnu razliku. Jednostavno je, potreban nam je kontinuitet dobrih igara i rezultata. Svakako idemo u dobrom pravcu, dosta mladih igrača je značajno napredovalo, oseti se to u našoj igri. Oseća se dobar rad stručnog štaba i funkcionisanje cele organizacije.

Čukarički nije menjao ekipu tokom zimskog prelaznog roka, ostao je bez najboljeg strelca Đorđa Jovanovića, kao njegova zamena iz Novog Pazara stigao je Almir Aganspahić.

- Svakako je to naša prednost. Imamo veliki broj mladih igrača koji su duže vreme na okupu. Konkurencija za svako mesto u timu je velika. Sa druge strane, vlada sklad u svlačionici, atmosfera u klubu je izuzetna, na nama je da se potrudimo i da uradimo sve što možemo da ostvarimo rezultat i da ostanemo na trećem mestu.

Naglasio je Puškarić i da je ekipa prilično napredovala od početka sezone i da tu pre svega misli na mlade igrače u Čukaričkom.

- Generalno, još od priprema, zaista sam uživao u svakoj utakmici koju smo igrali. Prijatno se osećam gledajući momke i igrajući u takvom timu. Pokazali smo da možemo da igramo protiv velikih ekipa. Ovoga puta je rezultat izostao, ali ipak je to prva utakmica u sezoni, protiv Crvene zvezde, koja juri zaostatak za Partizanom. Zadovoljni smo pre svega načinom na koji smo igrali, to nam je temelj za neke buduće okršaje, to bi trebalo da nam donese rezultat koji priželjkujemo. Uglavnom, ekipa dobija na samopouzdanju i to je izuzetno bitno. Treba samo zadržati taj nivo i biti uporan do kraja.

O konkurenciji u timu najbolje govori činjenica da Puškarić nije siguran starter pred duel protiv Lučanaca, iako su zbog kartona suspendovani štoperi Stefan Šapić i Uroš Drezgić.

- Tako i treba da bude! Samo zdrava konkurencija može da donese kvalitet. Mi stariji smo tu sa nekim dvosturkim, možda i trostrukim ulogama u ekipi. Imamo dodatne obaveze i zaduženja, tako da moramo da budemo zadovljni činjenicom da mladi koji dolaze mogu da igraju i da pokazuju kvalitet.

O Lučancima, koji će u okviru 23. kola Super lige Srbije u subotu od 16 časova gostovati na Banovom brdu, je Puškarić imao samo reči hvale.

- Izuzetno, izuzetno dobra i kvalitetna ekipa. Uz to vrlo iskusna i takmičarska. Svake godine smo sa njima imali problema, smatram da će biti vrlo teško i na Banovom brdu. Ulazimo sa velikom dozom respekta prema rivalu, presudiće detalji. Znamo kako igraju, pokazali su i protiv TSC-a, gledali smo taj meč. Nisam iznenađen, ali su zaista ostavili pozitivan utisak. Treba da imamo dosta samopuozdanja i želje, a kvalitet posedujemo, kazao je Puškarić, koji još ističe:

- Nisam igrao u Lučanima kad smo slavili sa 4:3, ali se dobro sećam te velike pobede, uz mnoštvo preokreta. Isto tako, pamtim i neprijatnu situaciju, kad su nas eliminisali iz Kupa pobedom na našem stadionu od 4:1. Uvek je sa njima bilo zanimljivo. Moramo da ih poštujemo kao ekipu. Na svakoj poziciji imaju igrače koji su godinama u Super ligi Srbije. Ali, moram da izdvojim Janka Tumbasevića, sa kojim sam igrao u Vojvodini, za njega imam samo reči hvale. Evidentno je koliko znači ekipi Mladosti. Naravno, tu je i Bojović, rekorder po broju golova u našem takmičenju.

Čukarički i dalje ima prednost kao trećeplasirani ispred najbližih pratilaca, ali Puškarić veruje da njegov tim tek očekuje velika borba.

- Apsolutno! Svako traži svoje mesto pod suncem. Dobra je stvar da se podigao kvalitet lige. Biću dosadan, moraću opet da kukam, a već sam pričao o tome. Kvalitet takmičenja bi bio daleko veći da igramo na boljim terenima. Naš klub na primer radi sve što je moguće na tom polju, nadamo se da će i ostali krenuti tim putem.

Puškarić ističe da bi voleo da ostane na Banovom brdu u nastavku karijere.

- Dugo sam na istom mestu, sa istim ljudima. Proveli smo svi zajedno mnogo lepih trenutaka. Kad sam dolazio ovde nisam ni razmišljao da će toliko trajati, išao sam od godine do godine, gradili smo odnos koji je izrastao u nešto što je retkost na našim prostorima. Ne govorim samo u svoje ime, već i ostalih saigrača moje generacije. Fenomenalan odnos imamo i sa stručnim štabom i sa upravom kluba. Kompletna ekipa u klubu sjajno funkcioniše, svi smo kao jedna porodica. Dugo smo svi na okupu, ide sve u dobrom pravcu. Veliko je zadovoljstvo svakom igraču da trenira u ovakvoj atmosferi. Ovo je sjajan ambijent i za mlade, ali i za starije igrače – zaključio je Darko Puškarić.

Komentari (0)

Napiši Komentar