VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Zemuna na otvaranju sezone na Banovom brdu-Samuel KwameOwusu-

Remi Čukaričkog i Zemuna na otvaranju sezone na Banovom brdu

Čukarički – Zemun 1:1 (1:0)

Beograd – Stadion: na Banovom brdu. Gledalaca: 600. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Milan Mihajlović i Dragan Bogićević (svi Beograd). Žuti kartoni: Puškarić, Bogosavac (Čukarički), Luković, Podunavac, Đalović, Ristović, Petrović, NJamculović (Zemun). Crveni karton: Nemanja NJamculović (Zemun) u 90. minutu. Strelci: 1:0 Samjuel Ovusu u 25, 1:1 Veljko Simić u 61. minutu.

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Drinčić, Ovusu (od 90. Šapić), Docić, Bojić (od 74. Birmančević), Stojanović (od 84. Kiso), Mudrinski.

ZEMUN: Milošević, Stanimirović, Cvetković, Vukadinović, Simić, Cuckić, Marković (od 81. NJamculović), Luković, Ristović (od 90. Petrović), Podunavac, Đalović.

Tradicija nije srušena ni ovoga puta, ni u desetom superligaškom okršaju Zemun nije uspeo da slavi na Banovom brdu. No, slaba je to uteha Brđanima, koji su došli samo do boda, a najzaslužniji za takav ishod je golman gostiju Milošević.

Već u drugom minutu Čukarički je imao dobru šansu, posle prodora po desnoj strani centrirao je stevanović, na loptu je natrčao Bojić, ali je šutirao pored gola Miloševića.

Samo dva minuta kasnije druga prilika za domaće, ovoga puta napad je išao po levoj strani, centrirao je odlično Bogosavac, a glavom je šutirao Mudrinski, ali je golman Zemunaca još jednom bio na visini zadatka.

U petom minutu Čukarički je imao još jednu priliku, posle greške rivala lopta je došla do Bojića, koji je šutirao sa 17 metara po zemlji, ali pravo u golmana Zemuna.

Prvu priliku gosti su imali iz slobodnog udarca u 11. minutu, sa 30 metara udaljenosti šutirao je kapiten Luković, ali nije bilo opasnosti. Nedugo potom iz još veće udaljenosti šut je oprobao Simić, lopta je prohujala iznad prečke Brđana.

Stanimirović je u 17. minutu imao odličnu priliku za Zemun, prevario je čuvara, ušao u šesnaesterac Čukaričkog i šutirao po zemlji, ali je Belić nogama još bolje odbranio.

Čukarički je poveo u 25. minutu, posle odlične akcije. Ovusu je najpre oteo loptu Zemuncima na 40 metara od gola, prosledio je do Stojanovića, ovaj je uočio usamljenog Drinčića na levoj strani, a iskusni fudbaler je još bolje proigrao Ovusua, koji je preciznim šutem sa devet metara savladao Miloševića – 1:0.

Deset minuta kasnije još jedna šansa za raspoloženog Ovusua, koji je sa 15 metara pokušao da plasira loptu u gol Zemunaca, šutirao je odlično, ali je golman Milošević još bolje intervenisao.

Fenomenalna akcija Brđana u 38. minutu nije rezultirala golom. Sve je opet krenulo od Ovusua, koji je dodao do Mudrinskog, a ovaj je petom proigrao Stojanovića. Nedostajala je samo završnica, vezisti Čukaričkog zicer je skinuo Milošević. U 43. minutu još jedna dobra akcija domaćih, Ovusu je na 17 metara od gola dodao do Docića, koji je šutirao za malo preko gola Zemunaca.

Posle greške Čukaričkog Zemun je došao do šanse i izjednačio. Simić je primirio loptu na 18 metara od gola, te je preciznim šutem savladao Belića – 1:1.

Odličnu priliku za novo vođstvo Čukarički je imao u 67. minutu, slobodan udarac sa 20 metara je izveo Drinčić, ali je šutirao preko gola Zemunaca. Slična situacija samo tri minuta kasnije, ovoga puta slobodan udarac sa druge strane, posle prekrašaja na Ovusuu. Ipak, Docićevo ubacivanje skoro u peterac rivala nije urodilo plodom.

Slična situacija samo tri minuta kasnije, ovoga puta slobodan udarac sa druge strane, posle prekrašaja na Ovusuu. Ipak, Docićevo ubacivanje skoro u peterac rivala nije urodilo plodom.

Sjajnu priliku Brđani su imali u 72. minutu, kad je Docić bio u situaciji “jedan na jedan” sa Miloševićem, ali je golman Zemuna još jednom izašao kao pobednik.

Još bolju priliku u 75. minutu imao je Mudrinski, koji je takođe ostao sam u duelu sa golmanom Zemuna, ali je Milošević još jednom bio nesavladiv.
Iz kontre je samo minut kasnije zapretio Zemunac Marković, šutirao je sa 18 metara, ali pravo u golmana Brđana Belića.

Opasni su gosti bili u tim trenucima, u kontri su imali fantastičnu priliku u 79. minutu, ali se ovoga puta istakao golman Čukaričkog Belić, koji je odbranio zicer Lukovića sa deset metara.

U 83. minutu još jedna prilika za domaće ovoga puta posle ubacivanja Docića iz kornera, lopta je na drugoj stativi došla do Puškarića, čiji je šut izblokiran.

Sudija je oštetio Brđane za korner u toj situaciji, a minut ranije mogao je da pokaže drugi žuti karton i isključenje Lukoviću, ali ga je samo poslednji put opomenuo.

Mogao je Kiso da presudi bivšim saigračima, u 90. minutu je šutirao sa 17 metara, ali je lopta otišla meta rod desne stative gola Zemuna. Bilo je to poslednje uzbuđenje na ovom meču.

Komentari (0)

Napiši Komentar