VESTI FK Čukarički

Čukarički – Voždovac u nedelju od 13 časova, uz prenos na TV Arenasport 1--

Čukarički – Voždovac u nedelju od 13 časova, uz prenos na TV Arenasport 1

Čukarički je u prošlom kolu igrao derbi protiv Radničkog u Nišu, u narednoj, 23. rundi Super lige, belo-crne očekuje još jedan duel koji bi ogao da ponese taj epitet. Na Banovom brdu će gostovati gradski rival Voždovac, ekipa koja se silno pojačala u zimskom prelaznom roku, a koja je na startu prolećnog dela šampionata bila sjajna na svom terenu protiv Napretka (4:0).

U prvom delu sezone na stadionu Tržnog centra na Dušanovcu slavio je Čukarički, posle preokreta. Voždovac je poveo golom Lukoviča u 39. minutu iz jedanaesterca. Izjednačio je Bogosavac u 59, prednost Brđanima doneo je Kopitović u 73. minutu, a pobedu je devet minuta kasnije sa bele tačke overio Docić.

Što se tiče tradicije u susretima ova dva rivala, uspešniji je Čukarički. U dosadašnjih 13 odigranih susreta u Super ligi, Brđani su slavili šest puta, četiri meča završena su nerešenim ishodom, dok je Voždovac u svoju korist rešio tri meča. Gol-razlika je takođe na strani Čukaričkog – 16:12. Na Banovom brdu Brđani su daleko uspešniji, u šest mečeva ostvarili su četiri pobede, te po jedan remi i poraz. Čukarički je na domaćem terenu u seriji od tri vezana trijumfa protiv Voždovca, zanimljivo, sva ta tri meča belo-crni su dobili sa po 2:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar