VESTI FK Čukarički

Čukarički ugostio direktora Dinama, u planu su zajedničke pripreme i utakmice--

Čukarički ugostio direktora Dinama, u planu su zajedničke pripreme i utakmice

Andrej Orlov, sportski direktor Dinama iz Sankt Peterburga, posetio je FK Čukarički.

U društvu Vladimira Ribića, našeg bivšeg igrača koji je i spojio Čuku i Dinamo, Orlov je boravio na Banovom brdu kako bi proširio saradnju dva kluba nastalu u januaru ove godine.

Podsetimo, tada je napravljen dogovor između dva kluba gde bi jedni drugima mogli da pomognu u smislu pronalaženja fudbalera i novog tržišta.

U Rusiju je tada otišao Dušan Lagator, koji je trenutno standardan član Dinama i igra sve bolje i bolje.

- Zadovoljan sam kako je krenula saradnja između dva kluba. Što se tiče Lagatora, zadovoljni smo partijama koje pruža. Mi igramo drugačiju formaciju od one na koju je Lagator navikao, ali posle nekoliko utakmica čak je i trener prilagodio formaciju njemu. Nadamo se da će pružati još bolje partije, a da će se naša saradnja iz dana u dan podizati na viši nivo. Pogotovo oko organizovanja akademije s obzirom da je nama to jedan od prioriteta, a Čukarički tu ima uspeha - rekao je Orlov.

Njegove reči prevodio je upravo Ribić koji je objasnio i razloge nove posete Rusa našem klubu.

- Bio je dogovor da se nekako u ovo vreme ponovo vidimo i da se saradnja proširi na organizovanje zajedničkih priprema, razmenu trenera, iskustava, organizovanja kluba. Oni su u Rusiji jedini privatan klub kao što je to Čukarički ovde u Srbiji. Posle razgovora sa predsednikom kluba Draganom Obradovićem pojavilo se nekoliko tema, a u skorije vreme najrealnija je ona o organizovanju zajedničkih priprema i utakmica - istakao je Ribić i dodao:

- Zatim da ekipa Dinama dođe ovde u goste i da ekipa Čukaričkog ide tamo. Možda i organizacija nekog turnira na kojem bi Čukarički igrao. Oni već organizuju neke turnire, pogotovo za mlađe kategorije, a Čukarički je poznat po sjajnoj omladinskoj školi.

Komentari (0)

Napiši Komentar