VESTI FK Čukarički

Čukarički ugostio decu bez roditeljskog staranja--

Čukarički ugostio decu bez roditeljskog staranja

Deca bez roditeljskog staranja bili su gosti FK Čukarički u okviru projekta "Moj korak ka srećnijoj budućnosti" i prilikom posete klubu odradili su lagan fudbalski trening pod vođstvom trenera naših mlađih kategorija Dariom Vukotom. Deci su istog dana predstavnici Sudijske organizacije Beograda održali predavanje i demonstraciju odnosno bliže im predstavili profesiju fudbalskog sudije. 

Sedmoro dece iz četiri ustanove - Prihvatilišta i domova Moše Pijade, Drinke Pavlović i Jovan Jovanović Zmaj slušala su predavanje bivšeg saveznog sudije Milana Krstića između ostalog o korenima fudbala i karakteristikama sudija, a profesionalni sudija Aleksandar Anđelić im je pokazao kako se u praksi dosuđuju penali, svira kraj utakmice i slično. 

Ugostili smo Milicu Cvjetković (13), Akima Mefailova (10), Suadu Mučaj (14), Alena Ćulafovića (22), Jelenu Đorđević (19), Anđelinu Musliu (12) i Eriku Mecanovci (18). Prema rečima našeg trenera Vukote, deca su pokazala interesovanje za trening, a neke od devojčica i posebnu sklonost prema fudbalu. "To je naravno za njih sve igra, ali bilo mi je zadovljstvo ako sam uspeo da doprinesem da se naši gosti lepo osećaju na stadionu", dodao je trener. 

Sudijska organizacija Beograda je prepoznala značaj projekta "Moj korak ka srećnijoj budućnosti" i omogućila da deca koja žele (stariji od 16 godina) besplatno prođu sudijsku obuku, a jedno dete dobije i specijalnu stipendiju. Gospodin Krstić je deci rekao da su koreni fudbala upisani još pre 4.000 godina, a moderan fudbal mnogo kasnije u Engleskoj, kao i da svaki sudija pre svega mora da bude pošten, mentalno i fizički snažan i odlučan.

Čukarički je kao domaćin posete 5. jula deci tokom obilaska stadiona približio klupsku istoriju i mogli su čuti podatke o najznačanjijim rezultatima i nekim od imena poznatih igrača koji su igrali kod nas. Decu su dočekali direktor kluba Goran Stanojević i doskorašnji kapiten odnedavno skaut Igor Matić. Naše uvažene goste pozvali smo na dođu na neku od prevenstvenih utakmica da vide na terenu naše prvotimce, koji su tenutno na pripremama u Sloveniji.

Komentari (0)

Napiši Komentar