VESTI FK Čukarički

Čukarički u drugom poluvremenu "slomio" otpor Zlatibora za novu pobedu-VeljkoBirmančević,StefanŠapić-

Čukarički u drugom poluvremenu "slomio" otpor Zlatibora za novu pobedu

Čukarički – Zlatibor 2:0 (0:0)

Strelci: 1:0 – Šapić u 52, 2:0 – Birmančević u 55. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Marko Srećković. Pomoćnici: Marko Dimitrijević i Nenad Kurćubić. Žuti kartoni: Mijailović (Čukarički), Stamenković (Zlatibor).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Jovanović (od 57. Rakonjac), Kamenović, Tanasijević, S. Mijailović (od 57. Kovač), Savić (od 28. Čolović), Ćirković, Pantić, Šapić, Birmančević.

ZLATIBOR: Čubraković, Jezdimirović, Stamenković, Petronijević (od 60. Živanović), Eliomar, Miloradović (od 60. Milenković), Vukić, Momčilović, Janjić (od 77. Hairlahović), Krstić, B. Mijailović.

Čukarički je ostvario treću pobedu u drugom delu sezone, prvu na stadionu na Banovom brdu. Posle vrlo lošeg prvog poluvremena, u kojem su Čajetinci propustili nekoliko dobrih prilika (blistao golman Petrović), Brđani su na startu drugog poluvremena golovima Šapića i Birmančevića slomili otpor Zlatibora – 2:0.

Gosti su mnogo bolje počeli meč. U četvrtom minutu prvi pokušaj na utakmici, Vukić je prelepo šutirao sa gotovo 25 metara, reprezentativni čuvar mreže Petrović je sjajnom paradom sprečio evrogol prvotimca Zlatibora. Tri minuta kasnije brz kontranapad Čajetinaca, završen je udarcem Janjića, ali je to bilo preslabo za čuvara mreže Čukaričkog.

Nastavili su gosti da prete, pa je usledio još jedan atraktivan pokušaj, Janjić je sa ivice šesnaesterca uhvatio volej, ali je lopta prošla zamalo pored stative Petrovićevog gola. Veliki peh zadesio je Brđane u 25. minutu, zbog povrede teren je morao da napustio Milan Savić, umesto njega Đorđević je u igru poslao Još jednu priliku Zlatibor je imao u 29. minutu, ta akcija završena je odlični udarcem Eliomara sa 16 metara, ali je ponovo Petrović bio na visini zadatka, krajnjim naporom izbio je loptu u korner.

Tek u 41. minutu Brđani su imali ozbiljniju šansu, Mijailović je šutirao sa 30 metara, prečka je spasila Zlatiborce. Slična situacija i koji minut kasnije, Docić je odlično izveo korner, Šapić je bio najviši u skoku, ali je i on pogodio prečku. U poslednjem minutu prvog poluvremena viđena ja najlepša akcija na meču, razmenili su domaći nekoliko pasova, na kraju je Pantić uklizao na loptu pre golmana Čajetinaca, ali je ona prohujala pored stative gola Zlatibora.

Odlična završnica prvog poluvremena domaćina kao da je najavila šta će se dešavati u nastavku. Već u 52. minutu Čukarički je poveo. Ćirković je posle odličnog prodora iznudio korner, loptu je iz ugla odlično ubacio Docić, a potiljkom zakačio Šapić, dovoljno da prevari Čubrakovića – 1:0.

Samo tri minuta kasnije Brđani su duplirali prednost. Petrović je ispucao loptu ka Jovanoviću, ona je preskočila njega, ali i odbrambene igrače Zlatibora, sve je to sjajno ispratio Birmančević, koji je sa 17 metara lako prebacio golmana Zlatibora – 2:0. Probao je i Čolović sa 20-tak metara u 63. minutu, ali je Čubraković bio odlično postavljen.

Đorđević je napravio u 75. minutu i drugu prinudnu izmenu, umesto povređenog Ćirkovića na teren je poslao Stevanovića. Šansu su još sa klupe dobili Rakonjac, Kovač i Vidosavljević. Opao je ritam meča u finišu, ali je i dalje Čukarički bio ekipa koja je diktirala ritam. U 78. minutu posle odlične akcije kovača i Birmančevića šansu je imao Rakonjac, ali je mladi napadač belo-crnih sa sedam metara loše reagovao. Pred kraj meča imali su i gosti priliku, ali je sjajni Petrović odbranio i udarac glavom Stamenkovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar