VESTI FK Čukarički

Čukarički u 2017.--

Čukarički u 2017.

Mnogo je dešavanja bilo u Čukaričkom u 2017. godini, a hronološki ćemo pokušati da podsetimo na neke od važnijih. Ekipa se okupila 10. januara i imao je šef stručnog štaba Nenad Lalatović na startu sezone 34. igrača i 12. mesto na tabeli sa 20 bodova. 

18. februara, posle priprema u Beogradu i na Kipru, u prvoj utakmici prolećnog dela pobedio je Čukarički Javor sa 2:1. 

Već 2. marta ustanovljena je Liga B timova i od 13. marta odigravaju se naizmenično prvenstvene i utakmice nove lige, u kojoj je Čukarički odigrao četiri meča. 

13. aprila odigrano je poslednje kolo regularnog dela Superlige i Čukarički je pobedio Voždovac sa 3:1, u devet kola jesenjeg dela osvojila je ekipa 20 bodova i nažalost ostaje prvi tim u plej autu. U istom preiodu plasirali smo se u polufinale Kupa Srbije. 

3. maj pamtićemo po transferu mladog štopera Erhana Mašovića u belgijski Briž što je prema rečima sportskog direktora Vladimira Matijaševića najbolji pokazatelj rada u Čukaričkom. Erhan je u na Banovom brdu proveo četiri godine odnosno došao je sa nepunih 15. 

Pet dana kasnije naša ekipa pobeđuje Crvenu zvezdu na Marakani sa 2:1 u drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, ali zbog ukupnog rezultata 5:3 domaćin ide u finale. 

Još pet dana kasnije - 13. maja pobeđujemo Novi Pazar sa 5:0 i ostvaruju momci devetu uzastopnu pobedu na strani. 

21. maja završava se prvenstvo porazom od Rada, a Čuka deli prvo mesto plej-aut grupe sa Spartakom iz Subotice sa po 32 boda. 

12. juna je prozivka za novu sezonu kojoj se odazvalo 27 igrača, a još osmorica uz dozvolu kluba nisu došli. Tri dana pre toga potpisan je ugovor sa sadašnjim kapitenom Nikolom Drinčićem. Tokom prelaznog roka došli su i Đorđe Crnomarković, Darko Puškarić, Ognjen Mudrinski, Aleksandar Kirovski, Semjuel Ovusu, Petar Mićin, Lazar Đokić, Nenad Adamović i Nemanja Belić. Otišlo je 12. igrača. 

16. juna dugogodišnji kapiten ekipe Igor Matić završio je fudbalsku karijeru, a 4. jula je imenovan za skauta kluba. 

5. jula klub napušta Dragoljub Srnić igrač sa najdužim stažom od pet godina i odigranih 167 utakmica. 

21. jula počinje sezone bez nekih igrača poput Nemanje Radonjića i Nemanje Obradovića koji su bili sa ekipom na priprema u Sloveniji i upisujemo nesretan poraz od Vojvodine golom u poslednjim sekundama meča. 

Sledeće kolo, za sedam dana, je prva utakmica nive sezone kući u kojoj pobeđujemo Napredak. Zatim poraz od Zvezde, pobeda protiv Mladosti, poraz od Zemuna i bez golova protiv Radničkog. 

26. avgusta pobeđujemo Rad i upisujemo još naredne četiri prvenstvene pobede i jednu u prvoj utakmici ovogodišnjeg Kupa Srbije protiv Jagodine. 

31. avgusta poslednjeg dana prelaznog roka klub posle godinu dana napušta napadač Ognjen Ožegović. 

15. septembra omladinac Čukaričkog Luka Marković potpisuje za italijanski Krotone u koji će preći tokom zimske pauze. 

1. oktobra teško je povređen naš napadač Ognjen Mudrinski na utakmici 12. kola protiv Partizana, koja je završena bez golova kao i naredne dve protiv Javora i Spartaka. Prethodno je povređen štoper Đorđe Đurić @djota23 i ekipa je znatno oslabljena. 

25. oktobra Čukarički se plasirao u četvrtinu finala Kupa Srbije koji će igrati protiv Napretka u nastavku takmičenja 2018. godine. 

29. oktobra Čukarički posle preokreta u finišu utakmice pobeđuje Voždovac u 15. kolu sa 2:1, kao i Vojvodinu u sledećem, a prethodne dve utakmice protiv Javora i Spartaka završene su bez golova. 

9. novembra Čukarički u Atini slavi u prijateljskom susretu protiv AEK sa 1:0 i Igor Matić se zvanično oprašta od terena posle odigranih prvih deset minuta utakmice. 

18. novembra pobeđujemo Napredak u gostima i ekipa nova tri boda posvećuje predsedniku kluba Draganu Obradoviću na njegov rođendan. 

13. decembra završava se jesenji deo prvenstva i Čukarički je u 22. kolu pobedio Rad sa 3:0. Ekipa je peta na tabeli sa 38 bodova, dva manje od trećeplasiranog Spartaka. Upisano je 11 pobeda, šest poraza i pet nerešenih rezultata. 

21. decembra došao je novi igrač Miladin Stevanović, a ranije se sa pozajmice u ekipu vratio Ismael Fofana. Banovo brdo je napustio Petar Jovanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar