VESTI FK Čukarički

Čukarički sutra dočekuje Crvenu zvazdu-NemanjaRadonjić,SlavoljubSrnić,NemanjaMilojević-

Čukarički sutra dočekuje Crvenu zvazdu

Predstojeći gradski derbi izmedju Čukaričkog i Crvene zvezde obeležiće 18.kolo Superlige Srbije (26. novembar, 15h). Tradicija je na strani gostiju, ali ekipa Nenada Lalatovića meč protiv lidera domaćeg prvenstva dočekuje u dobrom raspoloženju, s optimizmom i nadom da može da prekine seriju crveno-belih od tri uzastopna trijumfa na Banovom brdu. 

Čukarički i Zvezda su od povratka našeg tima u najjači rang srpskog fudbala odigrali 12 utakmica, a samo jedan završen je nerešeno i to 2014. godine kada na popularnoj "Marakani" nije bilo golova. Tada su ekipe predvodili Vladan Milojević i Nenad Lalatović, ali u obrnutim ulogama. Naš sadašnji šef struke Lalatović bio je na čelu Zvezde, a Vladan Milojević bio je trener "brdjana". 

U poslednjih 12 duela sa crveno-belima, Čukarički je ostvario četiri pobede, a Zvezda je upisala sedam trijumfa, uz gol razliku od 31:17. 

Posebno zanimljivi su bili mečevi na Banovom brdu, poput onog iz oktobra 2013. godine kada je Čukarički slavio sa 2:0, a do prednosti je stigao posle samo 17 sekundi igre pogotkom Nikole Stojiljkovića. U dresu Čuke tada su nastupali i sadašnji prvotimci Zvezde Slavoljub Srnić i Filip Stojković, kao i Srnićev brat blizanac Dragoljub koji je sa bratom u našu ekipu došao iz omladinskog pogona sa Marakane i najduže - pet godina nosio Čukin seniorski dres. 

Do narednog okršaja na Banovom brdu čekalo se godinu i po dana, odnosno 10. maj 2015. Tog dana Čuka je ponovo slavila sa 2:0, a ekipe su takodje predvodili Milojević, odnosno Lalatović u obrnutim ulogama u odnosu na danas. U otvorenoj utakmici sa mnoštvom šansi na obe strane naš tim se bolje snašao i slavio golovima Stojiljkovića i Igora Matića, a dve asistencije upisao je brzonogi desni bek tada Čuke Filip Stojković. 

Čukarički od tog meča nije slavio na svom terenu protiv Crvene zvezde, a jedan od najtežih poraza doživeo je iste godine u decembru kada su crveno-beli slavili sa 7:2. Naš tim vodio je od drugog minuta golom Andrije Pavlovića, ali je 10 minuta kasnije ispustio prednost. Zvezda je već u 20. minutu stigla do preokreta i to iz jedanaesterca. U poslednjim sekundama prvog dela igre Slavoljub Srnić pogodio je tada za Zvezdu, ali iz poštovanja prema bivšem klubu nije proslavio pogodak. Drugi deo meča pripao je u potpunosti Zvezdi, ali svakako vredno napomene je i da je tada bek Čuke Stojković dobio crveni karton u 54. minutu, posle kog je crveno-belima bio olakšan posao. U duelima dve ekipe braća Srnići više puta su se sretali u različitim timovima. 

Ove godine Zvezda je već dvaput dolazila na Banovo brdo i uspevala da dodje do pobede. Čuka je bila i više nego dostojan rival, a posebno u martu kada je u izuzetnom duelu poražena sa 3:4. 

Naš tim u tom meču nije imao sreće. Posle loše procene odbrane "brdjana" u ranoj fazi utakmice Zvezda je stigla do vodjstva, a nakon diskutabilnog jedanaesterca nad Mičelom Donaldom, crveno-beli su duplirali prednost. 

Ipak, ekipa Nenada Lalatovića uspela je da se trgne i golovima Ognjena Ožegovića i Asmira Kajevića dodje do izjednačenje na početku drugog dela. Gosti su se veoma brzo vratili u prednost, ali je sredinom drugog poluvremena Aleksandar Jevtić doneo novo izjednačenje Čukaričkom.  Zvezda je uspela da odoli naletima i na kraju sama dodje do gola u 83. minutu i tako odnese sva tri boda sa Banovog brda. 

Naredni duel igrao se u polufinalu Kupa Srbije u aprilu, a tada je Zvezda pobedila sa 4:1. Svih pet golova vidjeni su u prvom poluvremenu. Čukarički nije imao pravi odgovor na igru crveno-belih koji su posle 40 minuta igre vodili sa četiri gola razlike. 

Ubrzo, u revanšu polufinala u gostima naša ekipa je pobedila Zvezdu sa 2:1 i pružila odličnu partiju. Prvi gol u četvrtom minutu postigao je Ognjen Ožegović, a na terenu popularne Marakane kao fudbaler Čukaričkog igrao je sadašnji igrač Zvezde Nemanja Radonjić. 

U sledećem susretu dve ekipe odnosno u trećem kolu ovogodišnje Superlige Srbije crveno-beli igraju pod palicom bivšeg trenera Čukaričkog Vladana Milojevića, koji je doneo jedini pehar seniorske ekipe na Banovo brdo i to sa stadiona "Rajko Mitić". Drugi Čukin pehar -omladinskog šampiona Srbije na istom stadionu podigao je naš dugogodišnji igrač i Milojevićev sin Nemanja. Našli su se u avgustu ove godine otac i sin prvi put u različitim ekipama na popularnoj Marakani, a sutra će naš bivši trener doći na Banovo brdo prvi put kao šef struke protivnika. 

Doneće sutrašnji duel sigurno mnogo uzbudjenja, jer su oba tima u izuzetnoj formi. Čukarički utakmicu dočekuje na šestom mestu sa 31 bodom i svakako dobrom raspoloženju, s obzirom na seriju od osam utakmica bez poraza u Super ligi, odnosno pet pobeda, od čega tri uzasopne i ukupno 14 mečeva bez poraza. S druge strane, Zvezda ima sedam uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu i trenutno je lider šampionata sa 46 bodova. 

Očekujemo pun stadion, a karte za meč su u prodaji na blagajni našeg stadiona danas od 11 do 16 časova i sutra od 11 do početka meča. Ulaz na istočnu tribinu je 400, a na zapadnu 500 dinara.

Komentari (0)

Napiši Komentar