VESTI FK Čukarički

Čukarički stigao na pripreme na Bled, u nedelju protiv Radomlja--

Čukarički stigao na pripreme na Bled, u nedelju protiv Radomlja

Ekspedicija Čukaričkog stigla je na dvonedeljne pripreme u slovenački Bled. U ovom gradiću pored prelepog jezera sačekala ih je temperatura od 37 stepeni, ali svakako daleko podnošljivija nego što je to slučaj u Beogradu. Opet, ljubazni domaćini kazali su nam da ne pamte ovakav toplotni talas.

Brđani će na Bledu boraviti do 8. jula, a tokom priprema odigraće i četiri kontrolna meča. Formu za početak sezone u kojoj ih očekuje borba na tri fronta brusiće protiv slovenačkog Radomlja (27. jun u 17,30 časova), ruskog Arsenala iz Tule (1. jul u 17 u austrijskom Vilahu), slovenačke Olimpije (4. jul u 17,30) i izraelskog Ašdoda (7. jul u 17,30).

- Sa nama je od prvog okupljanja u Beogradu gro ekipe iz prošle sezone, a to je svakako jedan od preduslova da sve bude lakše tokom pripremnog perioda, pa i u ove dve nedelje koje ćemo provesti u Sloveniji. Poznate su nam njihove mogućnosti, stigla su nam i pojačanja, dobili smo sve što smo želeli – kazao je šef struke Dušan Đorđević.

Čukarički su pojačali Jamajčanin Norman Kempbel, u ekipu se vratio Senegalac Ibrahima Endijae, stigli su još Bojan Roganović, Aleksa Janković i Nikola Čolić, a ekipi je priključeno i nekoliko omladinaca.

- Ekipa je osvežena sa nekoliko mladih igrača. Ti momci poseduju karakteristike koje su našem timu bile potrebne, pre sve tu mislim na one brzinske. Od njih očekujemo da se brzo uklope u sistem rada u Čukaričkom, a svakako su svesni u kakav su klub došli i kakve su ambicije tima.

Spisak rivala pred početak sezone je poznat, a Đorđević je zadovoljan kvalitetom rivala u Sloveniji.

- Napravili smo odličnu bazu za ove pripreme u Beogradu, sad nas očekuje četiri, a možda i pet utakmica u Sloveniji, da bi svi igrači imali dovoljnu minutažu. Na Bledu je glavni zadatak da nastavimo ozbiljno da radimo, da podižemo formu i da insistiramo na ponavljanju stvari koje su bile dobre i koje su nas krasile, ofanzivno i defanzivno. Svesni smo da će biti umora i „teških nogu“, ali to je jednostavno tako. Što se tiče rivala na ovim pripremama, Olimpija i Ašdod su ekipe koje kao i mi učestvujemo u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, cilj je bio da se sa njima ogledamo, da vidimo gde smo u ovom trenutku.

Nekoliko dana pred polazak u Sloveniju Čukarički je saznao prvog protivnika u Super ligi, Voždovac će na premijeri gostovati na Banovom brdu, od ranije je poznato da će u kvalifikacijama za plasman u Ligu Konferencija igrati protiv azerbejdžanskog Sumgajita (21. jula na Banovom brdu i 29. u revanš susretu).

- Na prvi pogled, raspored je sličan prošlogodišnjem, ali nemam običaj da ga nešto preterano komentarišem. Moj stav je da sa svima treba da igramo, pre ili kasnije. Opet, činjenica je da idemo u Novi Pazar, pa letimo za Azerbejdžan, ali to je žreb doneo.

Hoće li fokus na startu sezone biti na Super ligi, ili će ekipa ipak više pažnje obratiti na evropske mečeve?

- Svakog protivnika ćemo shvatiti najozibniljije, svakog uvažavamo. Ali, znamo kakav je klub Čukarički, jednostavno fokus će biti na svemu, u ovom slučaju i na Voždovcu i na Sumgajitu. Svaka utakmica i svako takmičenje mora da bude prihvaćeno sa najvišim ambicijama – naglasio je Đorđević.

Sumgajit je bio gotovo potpuna nepoznanica prilikom žreba, Đorđević je otkrio da njegov stručni štab polako priprema informacije.

- Potrudili smo se da saznamo sve što je bilo moguće iz prve ruke, od naših ljudi koji su u njihovim klubovima. Gledali smo malo u kojoj formaciji nastupaju, koja je osnovna ideja njihove igre... Ali, ima još sasvim dovoljno vremena do tih susreta, za sada se bavimo nama samima i pripremama u Sloveniji.

Čukarički će ponovo imati spoj mladosti i iskustva, ali se čini da je ekipa između dve sezone dodatno podmlađena.

- Rano je za bilo kakav sud o pojačanjima. Ti momci nisu sa nama od prvog dana, pred njima je period uklapanja i prilagođavanja. Ali, čim su došli u Čukarički, jasno je da se radi o kvalitetnim igračima, prodornim i brzim. Takođe, izuzetno mi je drago da se Endijae vratio, privržen je klubu i saigračima, vrlo je korektan i vredan momak, radan do maksimuma.

Na pripreme na Bled nije otputovao najiskusniji prvotimac belo-crnih Darko Puškarić, koji je sredinom drugog dela sezone na gostovanju u Bačkoj Palanci doživeo prelom noge.

- On će ostati u Beogradu, nije još dobio dozvolu da trči. U Beogradu ima trenera sa kojim radi, nije bilo svrhe da putuje nama. Ima svoj program oporavka.

Direktor kluba Vladimir Matijašević je, posle dovođenja Jankovića i Čolića, kazao da je prelazni rok za Čukarički gotov što se tiče dolazaka, a da do kraja prelaznog roka očekuje odlaske.

- Da li će biti odlazaka iz kluba, ne znam. Ako ih bude, na svakoj poziciji imamo spremne zamene. Prelazni rok ove sezone traje još duže nego što je to bio običaj prethodnih sezona, ali smo i na to spremni – zaključio je Đorđević.

Čukarički je na Bled stigao sa 32 igrača, međi njima su golmani: Nemanja Belić, Đorđe Petrović, Novak Mićović i Lazar Kaličanin, odbrambeni igrači: Stefan Šapić, Stefan Radojičić, Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Uroš Drezgić, Nemanja Tošić, Strahinja Tanasijević, Nikola Petković, Bojan Roganović, igrači sredine terena: Marko Docić, Srđan Mijailović, Milan Savić, Bojica Nikčević, Asmir Kajević, Stefan Čolović, Jovan Lukić, Dario Grgić, Stefan Kovač, Milutin Vidosavljević, Mitar Ergelaš, Aleksa Janković, Nikola Čolić, Ibrahima Endijae i Norman Kempbel, kao i napadači: Mihajlo Spasojević, Mihajlo Baić, Đorđe Jovanović i Marko Rakonjac.

U Stručnom štabu su pored šefa Đorđevića, pomoćnici Pavle Delibašić i Zoran Rendulić, trener golmana Oliver Kovačević, kondicioni trener Milovan Knežević, fizioterapeuti Branislav Đukić, Uroš Radovanović i Srđan Stojanović, analitičari Miloš Lukić, Nikola i Nemanja Đokić, doktor Dušan Elburš, tim menadžer Ivan Popović i ekonomi Nenad Pavlović i Nataša Davidović.

Komentari (0)

Napiši Komentar