VESTI FK Čukarički

Čukarički slavio u Novom Sadu na poslednjem gostovanju u sezoni--

Čukarički slavio u Novom Sadu na poslednjem gostovanju u sezoni

Vojvodina - Čukarički 0:3 (0:1)

Strelac: 0:1 - Roganović u 12, 0:2 - Savić u 80, 0:3 - Docić iz jedanaesterca u 88. minutu. Stadion: “Karađorđe”. Gledalaca: 700. Sudija: Marko Srećković. Pomoćnici: Pavle Piper i Miloje Milićević. Žuti kartoni: Jeličić, Miletić (Vojvodina), Čolić (Čukarički).

VOJVODINA: Rockov, Bjeković (od 74. Abramušić), Devetak, Zukić, Kopitović (od 67. Vukadinović), Miletić, Jelićić (od 58. Lazarević), Nešković (od 46. Bastajić), Busnić, Kabić, Vukčević (od 67. Matić).

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Aganspahić (od 46. Spasojević), Tanasijević, Drezgić, Savić, K. Belić (od 64. I. Miladinović), Šapić, Čolić (od 46. Rogan), Roganović (od 17. Docić), Lukić.

Čukarički je ostvario prvi trijumf u plej-ofu, u pretposlednjem, šestom kolu na gostovanju Vojvodini. Sa plejadom mladih igrača na obe strane, bolje su se snašli belo-crni, koji su iskoristili svoje prilike, najpre je prvenac u dresu Čukaričkog postigao Roganović u 12. minutu, potom je pogodio u 80. Savić, a konačan rezultat sa bele tačke u 87. minutu postavio je Docić - 0:3.

S obzirom da je meč bio lišen rezultatskog imprativa, oba trenera, Dragan Radojičić i Milan Lešnjak, izveli su kombinovane sastave. Oba šefa struke u startnim postavama imali su po čak šest “bonus” igrača. U takvom odnosu snaga na stadionu “Karađorđe” bolje se snašao Čukarički, koji je poveo u 12. minutu.

Bila je to lepa akcija Brđana, Aganspahić je primio loptu na 30-tak metara od gola, uspeo je da je primiri, potom je maestralno iza leđa odbrane Novosađana proigrao Roganovića, koji je postigao prvenac u dresu belo-crnih – 0:1. Strelac jedinog pogotka u prvom poluvremenu se nešto kasnije povredio, morao je da bude zamenjen, umesto njega u igru je ušao Marko Docić.

Beograđani su do isteka 45. minuta umešto zatvorili sve prilaze svom golu, Vojvodina je uglavnom bila bezopasna. Menjala su obojica trenera i na startu drugog poluvremena, pa i kasnije. U oba tima šansu su dobili i debitanti, Abramušić kod domaćih, Mialdinović kod gostiju.

I ponovo su Brđani osujetili sve napade Vojvodine, a svoju priliku su iskoristili. Posle ubacivanja Tanasijevića, Savić je izbegao ofsajd zamku i rutinski sa pet metara savladao Rockova – 0:2.

Pet minuta kasnije Spasojević je primio loptu u šesnaestercu rivala, driblingom je prevario Busnića, koji ga je oborio, Srećković je pokazao na belu tačku, a posle intervencije iz VAR sobe ta odluka je i potvrđena. Kapiten Čukaričkog Marko Docić je preuzeo odgovornost i rutinski je savladao Rockova – 0:3.

Komentari (0)

Napiši Komentar