VESTI FK Čukarički

Čukarički sjajan protiv kijevskog Dinama, Ukrajinci ipak slavili posle preokreta--

Čukarički sjajan protiv kijevskog Dinama, Ukrajinci ipak slavili posle preokreta

Čukarički - Dinamo Kijev 2:3 (2:0)

Strelci: 1:0 - Rakonjac u 16, 2:0 - Čolović u 17, 2:1 - Šaparenko jedanaesterac u 69, 2:2 - Kulah u 71, 2:3 - Vitinjo u 83. minutu. Stadion: "Mardan palas". Sudija: Pazaroglu. Žuti kartoni: Drezgić (Čukarički), Timčik (Dinamo).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović (od 76. Rogan), Rakonjac (od 76. Spasojević), Mijailović (od 74. K. Belić), Čolović (od 66. Ergelaš), Drezgić (od 76. Tanasijević), Savić (od 76. Ajdar), Šapić (od 76. Puškarić), Kovač (od 76. Miladinović), Roganović (od 76. Tošić), Lukić (od 76. Kajević).

DINAMO KIJEV: Bojko, Timčik, Burda, Sirota, Dubinčak, Šepelejev, Braško, Atnijuh, De Penja, Bujalski, Garmaš. Drugo poluvreme: Buščan, Sidorčuk, Šaparenko, Cigankov, Vanat, Karavajev, Vitinjo, Zabarni, Kulač, Besedin, Skurin, Bol, Kedziora.

Sjajan meč odigrao je Čukarički protiv ovogodišnjeg učesnika grupne faze Lige šampiona, kijevskog Dinama. Na kraju, Ukrajinci su slavili posle preokreta, a malo je nedostajalo da Brđani izbore makar nerešen rezultat, mada su po igri i zalaganju zaslužili i više.

Samo što je počeo meč, Ukrajinci su izveli sjajnu akciju, već u drugom minutu De Penja i Garmaš su kombinovali, ovaj prvi je petom uspolio kolegu iz špica, koji je šutirao pravo u golmana Petrovića. U devetom minutu vrlo dobra prilika za Dinamo, ponovo je u završnici bio Garmaš, koji je snažno šutirao sa 20 metara, Petrović je odbranio, lopta se odbila do Timčika, čiji je udarac fenomenalno izblokirao Šapić.

Čukarički je poveo iz prve prilike. Savić je fenomenalno centrirao, a Rakonjac maestralno glavom zahvatio loptu i savladao golmana Bojka - 1:0. Samo minut kasnije, dok se Ukrajinci još nisu ni osvestili od šoka, Čukarički je duplirao vođstvo. Rakonjac je prihvatio loptu na 25 metara od gola, prelepo je uočio i proigrao Čolovića, koji je ušao u šesnaesterac, napravio još korak-dva i rutinski savladao Bojka - 2:0.

U 21. minutu vrlo dobra prilika za Brđane, koji su iz visokog presinga zbunili igrače Dinama, a potom je Rakonjac u kontri dodao do Kovača, ovaj je ušao i šesnaesterac i ipak loše zahvatio loptu, šutirao je preko gola rivala. Na početku drugog poluvremena fantastična akcija Kijevljana iz kornera, posle ubacivanja iz ugla Sidorčuk je ostao usamljen na 17 metara, zahvatio je volej, ali je Petrović odbranio njegov udarac.

Odmah je uzvratio Čukarički, Mijailović je sjajno uklizao i prosledio loptu do Rakonjca, koji je šutirao, ali ga je u poslednji čas izblokirao Zabarnji. Pokušao je potom direktno iz kornera Čolović, ali je lopta otišla u gol-aut. U 54. minutu odlična solo akcija Vitinja, fintom je izbacio Stevanovića, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Fantastično su belo-crni čitali igru Dinama, koji je u drugom poluvremenu igrao sa još jačim sastavom. I ponovo je u centru pažnje bio Rakonjac, koji je najpre pokušao da usposli Savića, ali je taj poslednji pas bipo nešto lošiji. U 59. minutu sjajna akcija Brđana, Lukić je poslao upotrebljivu loptu unapred, Čolović je potom proigrao Rakonjca, koji je umakao odbrani Kijevljana, ali je pogodio stativu.

Brzo je stigla kazna, Brđani su skrivili jedanaesterac, a Petrović je drugi na pripremama u Antaliji odbranio jedanaesterac. Na njegovu nesreću isti igrač je natrčao na odbitak, Petorvić je uspeo da uhvati loptu, ali je ona ipak prešla gl-liniju i odsela je u njegovom golu - 2:1.

Samo dva minuta kasnije ovogodišnji učesnik grupne faze Lige šampiona je izjednačio, posle sjajnog ubacivanja Vitinja sa leve strane usamljen je na deset metara od gola ostao Kulah, koji je prelepim volej udarcem savladao Petrovića - 2:2. Nije se mnogo obazirao ne rezultat Saša Ilić, koji je u 76. minutu pružio priliku svim igračima sa klupe protiv rivala svetske klase.

Nije ni znatno podmlađeni sastav Čukaričkog bio inferioran, ali su Kijevljani prekrenuli na iskustvo. Vitinjo je izbegao nuuspelu ofsajd zamku, ušao je u šesnaesterac i potom je majstorski poslao loptu u ćošak Petrovićevog gola, koji je bio nemoćan - 2:3. U 86. minutu Dinano je imao još jednu izvrsnu priliku, Karavajev je razmenio dupli pas sa Cigankovim, izašao je sam ispred Petrovića, koji je njegov udarac fenomenalno odbranio.

Komentari (0)

Napiši Komentar