VESTI FK Čukarički

Čukarički se revanširao Radniku, dva gola Mudrinskog-OgnjenMudrinski-

Čukarički se revanširao Radniku, dva gola Mudrinskog

Čukarički – Radnik 2:0 (2:0)

Strelac: 1:0 – Mudrinski u 28, 2:0 – Mudrinski u 37. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 400. Sudija: Igor Stojilković. Pomoćnici: Bojan Banović i Goran Stanojević. Žuti kartoni: Bogosavac, (Čukarički), Milovanović, Pajović (Radnik).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Šapić, Bogosavac, Docić, Stojanović, Birmančević (od 69. Šarić), Ovusu, Kajević (od 80. Luković), Mudrinski (od 74. Tedić).

RADNIK: Vasiljević, Milovanović, Pajović, D. Stevanović, Kjeremeh (od 76. Stamenković), Ristović, P. Đorđević, Pejčić (od 67. Kojić), Kričak (od 46. Bojić), Stanisavljević, Zlatanović.

Čukarički se revanširao Radniku za poraz u prvom delu sezone, produžili su Brđani niz nepobedivosti na šest susreta, ujedno po prvi put savladali Surduličane još od maja 2016. godine. Najzaslužniji za trijumf bio je dvostruki strelac Ognjen Mudrinski, pogađao je u prvom poluvremenu na asistencije Stojanovića i Bogosavca.

Prva dva pokušaja imao je Čukarički iz daljine, najpre je šutirao Mudrinski, nešto kasnije i Stojanović, obojica su bili neprecizni. U 20. minutu Ovusu je sam sebi stvorio šansu, prošao je dvojicu čuvara i potom šutirao sa 15 metara, Vasiljević je loše intervenisao, ali su se gosti ipak nekako odbranili.

U 25. minutu po jedna prilika na obe strane. Najpre je Predrag Đorđević zahvatio loptu glavom, ali je Nemanja Stevanović bio na oprezu. Odmah je sevnuo napad domaćih, a posle dodavanja Stojanovića, Ovusu je imao odličnu priliku, no sa sedam metara vrlo loše je šutirao, pored gola Radnika.

Tri minuta kasnije fantastična akcija Brđana. Birmančević je poveo napad, odlično je proturio loptu do Stojanovića, ovaj je uputio povratni pas ka Mudrinskom, a centarfor Čukaričkog je snažnim udarcem „pocepao“ mrežu Radnika – 1:0.

U 37. minutu još jedna fantastična akcija belo-crnih. Ovoga puta u glavnoj ulozi Miroslav Bogosavac, reprezentativac Srbije je dugo vukao loptu, prevario čuvara, a kad su svi očekivali šut, maestralno je sa 18 metara proigrao Mudrinskog, koji je izbegao ofsajd zamku i lako rešio situaciju „jedan na jedan“ sa golmanom Vasiljevićem, rutinski ga je savladao sa šest metara – 2:0.

Mogao je Čukarički i do trećeg gola, u 41. Minutu slobodan udarac iksosa sa desne strane izveo je Docić, bio je to više centaršut nego šut, ali loptu na putu ka golu niko nije dirao, a ona je završila koji santimetar od stative gola Radnika. Prvi opasan napad u nastavku viđen je u 59. minutu, Ovusu je prošao po desnoj strani i šutirao potom iz teške pozicije, ali je Vasiljević izbio loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

Gosti su potom imali dva pokušaja iz daljine, oba preko Ristovića, drugi put je bio precizniji, ali je to bilo preslabo za golmana kvaliteta Stevanovića. U 70. minutu je pobednik mogao da bude odlučen. Docić je odlično izveo slobodan udarac, najviši u skoku bio je Šapić, golman Vasiljević je pogledom ispratio loptu, koja je na njegovu sreću pogodila prečku. U nastavku akcije Šarić je pronašao Mudrinskog, ali je ovaj glavom šutirao preko gola Radnika.

Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja, a trener Čukaričkog Simo Krunić šansu je pružio još trojici momaka sa klupe, Šariću, Tediću i Lukoviću. Još jednu šansu imao je Ovusu, koji je gotovo iz „mrtvog ugla“ pokušao da lobuje Vasiljevića, ali je golman Radnika odbranio. Potom je Ovusu još jednom šutirao, u 90. minutu, Vasiljević je kratko odbio loptu, a sa pet metara Luković je prebacio prazan gol.

Komentari (0)

Napiši Komentar