VESTI FK Čukarički

Čukarički savladao i letonski RFS, golovima Mudrinskog i Birmančevića-OgnjenMudrinski,VeljkoBirmančević-

Čukarički savladao i letonski RFS, golovima Mudrinskog i Birmančevića

Čukarički – RFS 2:0 (0:0)

Stadion u Parekliši. Gledalaca: 50. Žuti kartoni: Puškarić (Čukarički), Solovjovs (RFS). Strelci: 1:0 – Mudrinski u 59. iz jedanaesterca, 2:0 – Birmančević u 62. iz jedanaesterca.

ČUKARIČKI: Belić, M. Stevanović, Šapić, Puškarić, Bogosavac, Docić, Đorđević, Birmančević, Ovusu, Stojanović, Mudrinski. Od 69. minuta: Veličković, Kopitović, Radojičić, Kiso, Kovač, Aleksić, Nikčević, Luković, Šarić.

RFS: Ikstens, Bulvitis, Isajevs, Solovjovs, Seto, Savalnieks, Blagojević, Vahiberadze, Kluškins, Malec, Kuadio. Igrali su još: Grigorjevs, Isačenko, Jagodinskins, Balodis, Zjuzins, Regža.

Čukarički je slavio u četvrtom prijateljskom meču na pripremama na Kipru, Brđani su bili bolji od trećeplasiranog tima letonskog šampionata, ekipe RFS-a, golovima iz jedanaesteraca, najpre Mudrinskog, potom i Birmančevića.

Čukarički je zapretio u devetom minutu, Stojanović je vrlo dobro izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Mudrinski je bio najviši u skoku, ali je golman RFS-a Ikstens izbio loptu u korner. Pokušao je direktno iz ugla Docić da savlada letonskog čuvara mreže, ali je ovaj ponovo uspeo da dobro interveniše. Imao je Čukarički posed lopte, retko su Letonci prelazili na drugu polovinu terena.

Sredinom prvog poluvremena Brđani su zapretili dva puta, najpre u 26. minutu Stevanović, ali je iskosa sa desne strane šutirao pravo u protivničkog golmana. Minut kasnije, sa 17 metara još bolji pokušaj Ovusua, ali ponovo dobra intervencija Ikstensa. Još jednu odličnu priliku belo-crni su imali u 34. minutu, na odbijenu loptu na 17 metara natrčao je Docić, ali je Iskens sprečio evrogol, izbivši krajnjim naporom loptu u korner. Do kraja poluvremena RFS je uspeo da odoli brojnim naletima Čukaričkog, uz česta „seckanja“igre zbog faulova.

Tek u 54. minutu Letonci su imali prvi ozbiljniji pokušaj, šutirao je Zjuzins sa 17 metara, ali pravo u Belića. Minut kasnije posle odlično izvedenog kornera priliku je imao i Savalnijeks, ali je Šapić maestralno intervenisao. Sevnula je i kontra Čukaričkog, no Ovusu se nije najbolje snašao, na kraju je šutirao visoko preko gola RFS-a.

U 59. minutu vođstvo Čukaričkog. Prelepo je Birmančević prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, varkom prevario Savalnijeksa, a ovaj ga je oborio, za sudiju nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku. Siguran realizotor najstrožije kazne bio je Mudrinski – 1:0. Samo dva minuta kasnije preslikana akcija, ponovo je Birmančević ušao u šesnaesterac rivala, ponovo je oboren, ali je kiparskom sudiji očigledno bilo mnogo da svira dva jedanaesterca u samo dva minuta.

Ali, verovali ili ne, ista situacija se ponovila i u 62. minutu! Opet je Birmančević prevario čuvare, ovoga puta dvojicu, potom ga je jedan od njih sustigao i oborio u šesnaestercu, te je sudija morao da pokaže na belu tačku. Loptu je uzeo Birmančević, koji je rutinski savladao protivničkog golmana – 2:0.

U 69. minutu Krunić je promenio devetoricu igrača, na terenu je ostavio samo golmana Belića i levog beka Bogosavca. Šansu su, između ostalog, dobila i dvojica omladinaca, Radojičić i Nikčević. I u takvom odnosu snaga Brđani su diktirali ritam. Dobru šansu propustio je Aleksić, koji je sa deset metara šutirao pravo u golmana.

Poslednji meč na pripremama na Kipru Čukarički će odigrati u petak protiv bugarskog Levskog. Biće to generalna provera pred nastavak šampionata, gde će u okviru 22. kola Brđani gostovati Radničkom u Nišu.

Komentari (0)

Napiši Komentar