VESTI FK Čukarički

Čukarički propustio prvu meč loptu za plasman u Evropu--

Čukarički propustio prvu meč loptu za plasman u Evropu

Voždovac – Čukarički 2:1 (1:1)

Strelci: 1:0 – Milosavljević u 15, 1:1 – Kovač u 30, 2:1 – Purtić u 58. minutu iz jedanaesterca. Stadion Voždovca. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Žuti kartoni: Lasickas (Voždovac), Mijailović (Čukarički). Crveni karton: Mijailović (Čukarički) u 90+2. minutu (drugi žuti).

VOŽDOVAC: Preković, Bogdanović, Milović, Milosavljević (od 77. Ajdinović), Stojčev (od 46. Janković, od 90+1. Cvetićanin), Lasickas, Gajić, Milojević, Purtić, Avrić (od 66. Stoisavljević), Hajdin.

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Docić (od 72. Pantić), Stevanović, Jovanović (od 77. Baić), Tanasijević, Kajević (od 72. Rakonjac), Mijailović, Ostojić (od 77. Drezgić), Kovač, Lukić (od 60. Ergelaš).

Čukarički je poražen na gostovanju Voždovcu, Brđani su propustili prvu meč loptu za plasman u Evropu. Domaći tim se na taj način revanširao Brđanima za poraz u prvom delu sezone, a presudili su evrogol Milosavljevića u 15. i pogodak iz jedanaesterca Purtića u 58. minutu. Gol za belo-crne postigao je Kovač u 30. minutu – 2:1.

Prvu priliku imao je Čukarički, Jovanović je primio loptu na 20-tak metara od gola i šutirao, ali pored gola Prekovića. Prvu priliku domaći su iskoristili, u 15. minutu na jednu odbijenu loptu na 25 metara natrčao je Milosavljević, bio je to evrogol prvotimca Voždovca, Petrović je bio nemoćan – 1:0.

Imali su Brđani loptu u nogama, strpljivo gradili akcije, a do prilike su došli u 26. minutu, kad je Tošić primio loptu u protivničkom šesnaestercu i šutirao, ali je Preković odbranio. Čukarički je izjednačio posle sjajne akcije u 30. minutu, asistirao je Jovanović, a Kovač je odlično primio loptu i sa sedam metara savladao Prekovića – 1:1.

Lošije je Čukarički ušao u drugo poluvreme, Voždovac je preuzeo inicijativu i krunisao je u 58. minutu. Po mišljenju sudije Simovića Mijailović je skrivio jedanaestrac, odgovornost je preuzeo Purtić, koji je loptu poslao u jednu, a golmana Petrovića u drugu stranu – 2:1.

Odličnu priliku za izjednačenje Brđani su imali u 66. minutu, Kovač je primio dugu loptu, ušao u šesnaesterac rivala, potom uposlio Jovanovića, koji je sa 12 metara šutirao visoko preko gola Prekovića.

Nije želeo mnogo da čeka posle vođstva domaćih trener belo-crnih Đorđević, pa je odlučio da u igru ubaci i drugog špica, na teren je poslao Rakonjca, šansu je dobio i Pantić.

U finišu meča šansu su dobila i dvojica omladinaca Čukaričkog, štoper Drezgić i napadač Baić. Do kraja meča nije bilo mnogo zanimljivih detalja, osim crvenog kartona za Srđana Mijailovića, kojem je sudija Simović pokazao drugu javnu opomenu, potom i put u svlačionicu minut pre kraja.

Komentari (0)

Napiši Komentar