VESTI FK Čukarički

Čukarički preko Žarkovaca do osmine finala Kupa Srbije--

Čukarički preko Žarkovaca do osmine finala Kupa Srbije

Čukarički – OFK Žarkovo 3:1 (3:0)

Strelci: 1:0 – Đurić autogol u 9, 2:0 – Tedić u 22, 3:0 – Tedić u 32, 3:1 – Čudić u 72. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 450. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Aleksandar Stanojković i Giran Stanojević. Žuti kartoni: Škorić, Petrović, Šiškov, Đurić (Žarkovo).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić (od 46. Stojanović), Tedić (od 46. Lukić), Kamenović, Mićin, Kajević (od 54. Veličković), Aleksić, Ostojić, Nikčević, Šapić, Birmančević.

OFK ŽARKOVO: Kirovski, Milošević, Čubrilo, Đurić, Šiškov (od 46. Perić), Lukić, Čudić, Škorić (od 69. Tasić), Ilić, Petrović (od 46. Babić), Aničić.

Čukarički je ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije, posle pobede nad komšijama iz Žarkova ¬– 3:1. Još u prvom poluvremenu rešene su dileme oko prolaska u narednu rundu, domaći su poveli autogolom Đurića u devetom minutu, a potom je dva puta pogađao Tedić, u 22. i 32. minutu. Žarkovci su iskoristili pad u igri domaćih, pa su postigli počasni pogodak u 72. minutu preko Čudića.

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović je u prvom kolu Kupa Srbije na teren izveo kombinovani sastav. Šansu je na golu ponovo dobio Petrović, koji je debitovao minulog vikenda u pobedi protiv Mladosti, a od starta na terenu su bili i Kamenović, Mićin, Aleksić, Nikčević (na ovom meču desni bek) i Birmančević...

Prvu šansu su imali domaći, već u drugom minutu, no Mićin je šutirao iz prve preko gola Kirovskog, sa desetak metara. Dva minuta kasnije još bolja prilika, posle solo prodora po levoj strani, Birmančević je pogodio stativu. U devetom minutu Brđani su poveli, posle dobrog prodora i centaršuta Mićina po desnoj strani, Đurić je sa šest metara nesrećno skrenuo loptu u svoju mrežu – 1:0.

U 22. minutu belo-crni su duplirali prednost. Ovoga puta je to bio napad po desnoj strani, loptu je u peterac rivala ubacio Birmančević, jedan igrač Žarkova je izbio loptu, ali samo do Tedića, kojem nije bilo teško da je ubaci u već praznu mrežu – 2:0. Četiri minuta kasnije još jedna lepa akcija domaćih, posle dodavanja Birmančevića šutirao je Kajević sa 20 metara, ali je bio neprecizan.

Već u 32. minutu Čukarički je imao tri gola viška. Bila je to jednostavna akcija, u kontri je Mićin prelepo iza leđa odbrane proigrao Tedića, koji je sa 15 metara manirom vrsnog golgetera savladao Kirovskog – 3:0. Igrali su Žarkovci otvoreno, a jednu od boljih prilika imali su u 40. minutu, ali se Petrović nije najbolje snašao u završnici. U poslednjem minutu prvog poluvremena još bolju šansu imao je Aničić, ali je bio neprecizan sa 15 metara.

U poluvremenu Veselinović je umesto Docića i Tedića na teren poslao Luku Stojanovića i debitanta u dresu Čukaričkog Viktora Lukića. Odličnu šansu u nastavku imalo je Žarkovo, ali je u 54. minutu Petrović maestralno odbranio udarac Aničića sa 12 metara. Slično je bilo i pet minuta kasnije, isti akteri, Petrović je prelepo odbranio šut Aničića iz slobodnog udarca sa 25 metara.

U 70. minutu odlična akcija Lukića i Aleksića, razmenili su dupli pas, a ovaj drugi je šutirao, no Kirovski je taj udarac ukrotio. U 72. minutu Žarkovo je smanjilo rezultat. Bila je to vrlo lepa akcija, koju je započeo Babić, prosledio je loptu ka Aničiću, ovaj je ubacio u peterac Čukaričkog, a tamo je Čudić bio brži od Nikčevića, pa je sa četiri metra lako savladao Petrovića – 3:1.

U 79. minutu lepa akcija Brđana, Birmančević je lepo uposlio Stojanovića, koji je sa 13 metara bio za malo neprecizan. U 85. minutu pokušao je i Birmančević, gađao je u rašlje sa 17 metara, ali je Kirovski bio odličan.

Komentari (0)

Napiši Komentar