VESTI FK Čukarički

Čukarički posle preokreta slavio protiv Rakova, pogađali Lukić i Terzić-NikolaTerzić,ViktorLukić-

Čukarički posle preokreta slavio protiv Rakova, pogađali Lukić i Terzić

Čukarički – Rakov 2:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Jah u 19, 1:1 – Lukić u 35, 2:1 – Terzić u 88. minutu. Stadion u Parekliši. Gledalaca: 50. Žuti kartoni: Zorić (Čukarički), Kasperkijevič (Rakov).

ČUKARIČKI: Belić, Veličković, Đorđević (od 85. Terzić), Kajević, Puškarić, Zorić, Rubežić, Mićin (od 76. Rakonjac), Lukić (od 46. Aleksić), Stevanović, Endijae.

RAKOV: Gliva, Petrašek, Jah, Mikolajevski, Kun, Švarc, Sapala, Tudor, Ščepanski, Tijanić, Musiolik. Igrali su još: Koščielni, Kasperkijevič, Pjatkovski, Malonovski, Bartl, Babenko, Forbs, Nuvije, Budnicki, Bator.

U prvom meču na pripremama na Kipru, Čukarički je slavio pobedu protiv Rakova posle preokreta. Poljaci su došli u vođstvo sjajnim golom Jaha u 19. minutu iz slobodnog udarca, izjednačio je u 35. Viktor Lukić, a pobedu je obezbedio dva minuta pre kraja Nikola Terzić – 2:1.

Čukarički će danas, sa početkom od 16 časova, odigrati još jedan prijateljski meč, rival će im biti slovački Trenčin. Trener Aleksandar Veselinović je na megdan poljskom Rakovu izveo kombinovani sastav, u kojem je najiskusniji član ekspedicije Brđana Darko Puškarić bio kapiten, a najistureniji Ibrahima Endijae.

Šansu je od starta dobio povratnik na Banovo brdo, Luka Zorić, a u nastavku meča i za sada jedino pojačanje, Milan Savić. Već u prvom napadu Čukarički je imao šansu, Endiaje je dodao loptu Lukiću, koji je šutirao sa 17 metara, ali je golman Gliva bio oprezan. Uzvratio je odmah Tudor, bio je u dobroj poziciji, ali je bio neodlučan, sa 15 metara je šutirao daleko od gola Belića. Fantastičnu priliku poljski tim je imao u sedmom minutu posle centaršuta sa desne strane, Mikolajevski je neometan zahvatio loptu sa pet metara i uspeo je da promaši čitav gol.

Četiri minuta kasnije slična akcija, ponovo napad po desnoj strani Rakova, ovoga puta je Petrašek bio najviši u skoku, ali je šutirao pored gola. Inicijativa se Poljacima isplatila u 19. minutu. Veličković je skrivio slobodan udarac posle prodora Tudora, a slobodan udarac sa 20 metara izveo je Jah, igrač kojeg je kaparisao Kristal Palas. I učinio je to fantastično, gotovo iz koraka je šutirao neodbranjivo, Belić je bio nemoćan – 0:1.

Brzo je Čukarički uspostavio ravnotežu, imao je loptu u posedu posle primljenog gola. Do šanse je došao u 29. minutu, kad je posle duge kombinacije Lukić šutirao sa 20 metara, ponovo ne dovoljno jako za Glivu. Čukarički je do izjednačenja došao u 35. minutu. Visok presing urodio je plodom, Endijae je presekao lopt koju je uputio golman Gliva, odmah je prosledio do Lukića, koji je sa 25 metara poslao u mrežu – 1:1.

Do kraja poluvremena Brđani su bili apsolutno dominantni, a do vođstva su mogli već pet minuta kasnije, kad je Đorđević natrčao na odbijenu loptu i sa 22-23 metra šutirao, za malo iznad gola Rakova. Odmah potom, posle ubacivanja iz ugla, glavom je pokušao Stevanović, odbrana Poljaka je krajnjim naporima sprečila gol.

Posle samo tri minuta igre u nastavku Čukarički je imao sjajnu priliku. Posle prodora Stevanovića po desnoj strani Brđani su izborili korner, a posle ubacivanja iz ugla Endijae je zahvatio loptu glavom, Gliva je odbranio, u nastavku akcije pokupao je i Zorić, lopta je možda i prešla gol-liniju, ali se sudije nisu oglasile.

Već u 51. Minutu odlična akcija belo-crnih, Mićin je umakao odbrani poljskog tima, potom je ubacio loptu u šesnaesterac, a Endijae je sa deset metara šutirao pored gola. Posle dugo vremena Rakov je bio u prilici, Malinovski je pobegao odbrani Brđana, ali mu je lopta u odsutnom trenutku pobegla, dovoljno da Belić interveniše i izbije je u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

U 59. minutu brza kombinacija Rakova posle slobodnog udarca, ali je Bartl sa 15 metara šutirao visoko preko gola Belića. Uzvratio je četiri minuta kasnije Mićin, posle solo prodora, ali je izblokiran. U 74. minutu fantastična kombinacija Stevanovića i Kajevića, duplim pasom izbacili su čitavu odbranu Rakova, crnogorski reprezentativac je potom ubacio loptu paralelno sa linijom peterca, ali tamo nije bilo nikog od saigrača.

Samo minut kasnije ponovo Kajević u glavnoj ulozi, sjajno je proigrao Endijaea, a ovaj je glavom šutirao preko gola poljskog tima. Uzvratio je Rakov posle kornera u 79. minutu, Švarc je odlično ubacio loptu, a Pjatkovski glavom šutirao za malo preko gola Belića.

Nije bilo uzbuđenja sve do 88. minuta kad je Čukarički iskoristio neopreznost igrača Rakova. Zorić je sjajno presekao akciju Poljaka, odmah proigrao Endijaea, koji je ušao u šesnaesterac, kad je podigao glavu video je Terzića, a ovaj je iz prve šutirao i obezbedio pobedu Brđanima. Za gol bilo mu je dovoljno samo nekoliko minuta na terenu.

Komentari (0)

Napiši Komentar