VESTI FK Čukarički

Čukarički posle preokreta poražen od sofijskog CSKA 1948--

Čukarički posle preokreta poražen od sofijskog CSKA 1948

Čukarički – CSKA 1948 1:2 (1:0)

Teren: Susesi u Beleku. Sudija: Martin Horč (Poljska). Strelci: 0:1 – Ovusu u 41, 1:1 – Čočev u 49, 1:2 – Kolev u 87. minutu. Žuti kartoni: Sisoko, Ovusu, Adžić (Čukarički).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović, Gajić (od 68. Kovačević), Drezgić, Stevanović (od 77. Rogan), Sisoko, Kovač (od 65. I. Miladinović), Ovusu (od 65. Janković), Ivanović (od 65. Tomović), Adžić (od 77. U. Miladinović), Badamosi (od 65. Spasojević).

CSKA 1948: Naumov, Džonatan (od 61. Marin), Heliton (od 61. Petrov), Bidounga (od 61. Vakadinov), Aleksandrov (od 61. Daskalov), Čočev (od 61. Oktavio), Predinjo (od 61. Topuzov), Umarbaev (od 61. Ohene), Bastunov (od 61. Karagaren), Rusev (od 61. Kolev), Sedrik (od 46. Kirilov).

U poslednjem prijateljskom meču na pripremama u Antaliji, Čukarički je poražen od CSKA 1948 – 2:1, posle preokreta bugarskog tima u drugom poluvremenu. Vođstvo Brđanima doneo je Ovusu prelepim golom u 41. minutu, izjednačio je Čočev u 49, a konačan rezultat postavio Kolev tri minuta pre kraja.

Čukarički je prvi put uspeo da povede protiv nekog od rivala u Turskoj, ali nije izdržao do kraja, CSKA je stigao do preokreta i pobede. Prvu dobru priliku za Brđane imao je Adžić u 14. minutu, ali je vezista belo-crnih šutirao preko gola. U finišu prvog poluvremena, tačnije u 41. minutu Ovusu se izborio za loptu na 18 metara od gola rivala, uočio je da golman Naumov stoji nešto dalje od gol-linije i preciznim udarcem uspeo je da ga savlada – 1:0.

Dobru priliku da duplira prednost u finišu prvog poluvremena imao je Badamosi, ali je u tom navratu Naumov odlično ukrotio njegov udarac. U nastavku CSKA je bio bolji rival, pa je uspeo da stigle do trijumfa. Na startu drugog poluvremena posle ubacivanja iz kornera Čočev je umakao odbrani Čukaričkog i glavom je savladao Belića za izjednačenje – 1:1.

Imao je i Čukarički nekoliko dobrih napada sredinom drugog poluvremena. U 68. minutu je pokušao Tomović, ali je šutirao preko gola tima iz Sofije. Prava je šteta što u 79. minutu nije pogodio Sisoko, momak iz Malija je fantastično iz prve šutirao sa 25 metara, ali je lopta završila zamalo pored stative.

U finišu je popustila koncentracija igračima Čukaričkog, posle ubacivanja sa leve strane usamljen je ostao Kolev, koji je lako pogodio mrežu Čukaričkog za konačan preokret – 2:1. Ekspedicija Čukaričkog će se u Beograd vratiti u petak, a prvi meč u nastavku sezone igraće protiv Spartaka u Subotici.

Komentari (0)

Napiši Komentar