VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen od Crvene zvezde u derbiju kola na stadionu „Rajko Mitić”--

Čukarički poražen od Crvene zvezde u derbiju kola na stadionu „Rajko Mitić”

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Pavkov u 16, 2:0 – Ohi u 74, 3:0 – Dragović u 79. minutu. Stadion: „Rajko Mitić”. Gledalaca: 18.638. Sudija: Nenad Minaković. Žuti kartoni: Srnić, Borjan, Rodić, Falko (Crvena zvezda), Drezgić, Šapić, Mijailović, Stevanović (Čukarički). Crveni karton: Drezgić (Čukarički) u 69. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo (od 83. Stanković), Kanga (od 63. Srnić), Ivanić (od 83. Falko), Katai (od 83. Motika), Pavkov (od 21. Živković), Ohi.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović, Mijailović, Kovač (od 63. Kajević), Lukić (od 75. K. Belić), Čolović (od 71. Tanasijević), Endijae (od 63. Savić), Rakonjac (od 75. Spasojević).

Čukarički je odigrao vrlo dobar meč na gostovanju Crvenoj zvezdi u derbiju 22. kola Super lige Srbije, ali je na kraju ubedljivo poražen – 3:0. Bili su Brđani mnogo bolji na terenu stadiona „Rajko Mitić” nego što to krajnji rezultat pokazuje, a posao im je prilično olakšan posle isključenja Uroša Drezgića u 69. minutu.

Imala je Crvena zvezda prvi korner na utakmici, posle ubacivanja iz ugla u petom minutu Pavkov je glavom zahvatio loptu, ali je ona otišla preko Petrovićevog gola. Tri minuta kasnije, Ohi se izborio za poziciju i šutirao, ali ga je Drezgić sjajno izblokirao. Odlična šansa za Zvezdu u 14. minutu, Rodić je umakao odbrani belo-crnih i snažno šutirao sa 16 metara, Petrović je uspeo da odbrani.

Ipak, samo dva minuta kasnije, Ivanić je prosledio loptu ka Rodiću, ovaj je ušao u šesnaesterac i uputio povratni pas ka Pavkovu, a centarfor Zvezde je zakucao loptu u mrežu Čukaričkog, Petrović je bio nemoćan – 1:0. Tražili su Brđani prekršaj u začetku akcije crveno-belih, ali Minaković je pokazao na centar, ujedno i Drezgiću žuti karton zbog protesta. Posle sudara Pavkova i Endijaea, centarfor Zvezde je izvukao deblji kraj, razbijena mu je arkada. Koji minut kasnije Pavkova je zamenio Živković.

U 24. minutu sjajan prodor Lukića, prekršajem ga je zaustavio Rodić, po mišljenju Minakovića nije bilo elemenata za žuti karton. Slobodan udarac sa 25 metara sjajno je izveo Roganović, lopta je pogodila Sanoga u živom zidu, potom i prečku Borjanovog gola. Minaković nije video očigledan korner za goste, pobesneli su u Čukaričkom, žuti karton je dobio kapiten Šapić. Ravnopravna igra u finišu poluvremena, imao je Čukarički i priliku, Stevanović je centrirao sa desne strane, Rakonjac zahvatio loptu, ali je šutirao pored gola Borjana.

U prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, žestok start Živkovića na Mijailovića, ali sudija Minaković nije dosudio ni prekršaj za Čukarički. Odličan period igre Čukarički je imao na startu drugog poluvremena. U 49. minutu mogli su Brđani do izjednačenja, Endijae je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla do Kovača, koji je možda mogao i iz prve da šutirao, nije to učinio, „zalomio” je čuvara, ali ga je u odsudnom momentu Eraković izblokirao.

Tri minuta kasnije bila je razređena odbrana crveno-belih, dugo je Endijae vukao loptu, potom i šutirao sa skoro 25 metara, lopta je odskočila, ali nije prevarila Borjana, golman Zvezde bio je siguran u ovoj situaciji. Zatim, u 57. minutuo odlično izveden korner Čolovića, najviši u skoku je bio Drezgić, zahvatio je loptu glavom, ali je ona otišla pored Borjanovog gola.

U 69. minutu Drezgić je prekršajem u kontri zaustavio Ivanića, zasluženo je dobio žuti karton. Bila mu je to druga javna opomena, prvu je dobio posle vodećeg gola Zvezde, zbog protesta. Crvena zvezda je potom lako rešila sve dileme. Ivanić je u 74. minutu odlično prošao po levoj strani, ubacio je loptu u peterac, tamo je zakačio Živković i promenio joj smer, a na drugoj stativi je Ohi lako ubacio u mrežu rivala – 2:0.

Već u 79. minutu pogodio je i Dragović, posle loše intervencije odbrane Čukaričkog, ubacio je najpre loptu Katai iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, takav poklon iskoristio je štoper Zvezde.

Komentari (0)

Napiši Komentar