VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen od Crvene zvezde na startu prolećnog dela sezone--

Čukarički poražen od Crvene zvezde na startu prolećnog dela sezone

Čukarički – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Strelci: 0:1 – Nikolić u 5, 0:2 – Petrović u 14. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 3.470. Sudija: Danilo Grujić. Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Žuti kartoni: Šapić, Veličković, Mićin, Birmančević (Čukarički), Petrović (Crvena zvezda).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić (od 61. Mićin), Vidosavljević (od 46. Endijae), Kajević, Puškarić, Ćirković, Veličković, Šapić, Kovač, Birmančević (od 78. Zorić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Degenek, Boaći (od 88. Pavkov), Milunović, Petrović, Nikolić, Rodić, Gavrić (od 77. Garsija), Jovančić, Ben (od 71. Simić), Gobeljić.

Crvena zvezda je slavila u derbi meču 21. kola Super lige Srbije protiv Čukaričkog na Banovom brdu, na trenerskom debiju Dejana Stankovića. Bio je ovo prvi poraz belo-crnih u domaćim takmičenjima na svom stadionu, još od 16. decembra 2018. godine. Zanimljivo, i tada su na Banovom brdu od Čukaričkog bolji bili igrači Crvene zvezde.

Crvena zvezda je povela posle prve šanse na utakmici. Boaći je ostao usamljen na desnoj strani, ušao je u šesnaesterac i centrirao, Ćirković je loše izbio loptu, samo do Nikolića, kojem nije bilo teško da sa 12 metara savlada Petrovića – 0:1. Novu odličnu priliku Zvezda je imala u desetom minutu, Ben je izveo korner, a sa ivice šesnaesterca Gobeljić je zahvatio volej, ali je Petrović maestralno odranio i izbio loptu u korner.

Posle novog ubacivanja iz ugla, Degenek je glavom šutirao za malo pored gola Čukaričkog. Crveno-beli su duplirali prednost već u 14. minutu. Ostao je Njegoš Petrović usamljen na oko 30 metara od gola, šutirao je i postigao prelep pogodak – 0:2. Bio je Čukarički u prilici u 19. minutu, Birmančević je primio loptu na sedam metara od gola, pao je posle kontakta sa Degenekom, ali je sudijska pištaljka ostala nema.

U 26. minutu odličan prodor Birmančevića po levoj strani, ušao je u šesnaesterac, pokušao da pronađe usamljenog Tedića, ali je Borjan to sprečio. Pred kraj poluvremena Crvena zvezda je iznudila jedanaesterac, Šapić je nehotično zakačio loptu rukom. Ben je šutirao u levu stranu, a Petrović je taj udarac ukrotio.

Na startu drugog poluvremena Veselinović je načinio prvu izmenu, umesto Vidosavljevića na teren je poslao Endijaea. Uspostavio je Čukarički ravnotežu u nastavku, ali su crveno-beli imali prvu priliku, u 59. minutu iz teške pozicije pokušao je Ben, Šapić je izblokirao taj udarac. U 74. minutu dobar kontranapad Brđana, Kajević je sjajno spojio sa golom Endijaea, ali je Zvezdina odbrana u poslednji čas uspela da otkloni opasnost.

Komentari (0)

Napiši Komentar