VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedom počeo pripreme, Čolić za prvenac u Antaliji-NikolaČolić-

Čukarički pobedom počeo pripreme, Čolić za prvenac u Antaliji

Čukarički – Kuban 1:0 (1:0)

Stadion: “Mardan”. Sudija: Sondžiju (Turska). Strelac: Čolić u 33. minutu.

ČUKARIČKI: Mićović, Roganović, Šapić, Obradović, Rogan, Belić, Miladinović, Kempbel, Čolić, Endiaje, Jovanović. Drugo poluvreme: Belić, Stevanović, Drezgić, Tanasijević, Tošić, Kovač, Lukić, Savić, Ajdar, Spasojević, Rakonjac.

KUBAN: Nesterenko, Lobkarev, Gricenko, Karmajev, Sidorov, Sušić, Bezdenenji, Petrov, Abdukov, Kulišev, Lauk. Igrali su još: Klimovič, Ribin, Polikutin, Ivancev, Šalaev, Šerkisov, Alenjikov, Dišekov, Kozlov, Edijev.

Čukarički je već drugog dana priprema u Antaliji igrao prvi prijateljski meč. Štručni štab Brđana odlučio je da po poluvreme odigraju dve različite ekipe. I u oba poluvremena belo-crni su bili vrlo dobri, protiv sasvim solidnog ruskog drugoligaša, i pored činjenice da su poštedu dobili iskusniji Darko Puškarić, Srđan Mijailović, Stefan Čolović...

U prvom poluvremenu oba tima su prikazala kvalitetu igru, pomalo i iznenađujuće dobru za ovu fazu priprema. Čolić u desetom i Kempbel u 14. minutu nisu iskoristili veoma dobre prilike. Sa druge strane pretili su Sušić i Lauk. Prečka koju je pogodio Đorđe Jovanović odličnim šutem sa 20 metara bila je uvod u vodeći gol srpskog tima, da golman Kubana nije vrhovima prstiju dirao loptu, ona bi sigurno odsela u njegovoj mreži.

U 33. minutu, posle nekoliko odbitaka, lopta je došla do Čolića koja je izuzetno preciznim šutem sa 12-13 metara matirao do tada odličnog Nesterenka. Potpuno zasluženo Brđani su imali vođstvo na pauzi. Treneri oba tima potpuno su izmenili sastave u drugih 45 minuta. Nije se nastavilo paklenim tempom iz prvog poluvremena, ali je Čukarički potpuno kontrolisao dešavanja na terenu stadiona u Antaliji.

Rusi su retko prelazili na polovinu srpskog superligaša, a kad bi i to učinili, odbrana na čelu sa na ovom meču kapitenom Nemanjom Belićem, bila je na visini zadatka. Sa druge strane, šutevi Spasojevića i Rakonjca iz izglednih pozicija bili su izblokirani požrtvovanim intervencijama odbrane Kubana. Naredni rival belo-crnih je ekipa Mure, taj meč na programu je 26. januara.

Komentari (0)

Napiši Komentar