VESTI FK Čukarički

Čukarički osvojio veliki bod protiv Mladosti u Lučanima-OgnjenMudrinski-

Čukarički osvojio veliki bod protiv Mladosti u Lučanima

 Mladost – Čukarički 1:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Mudrinski u 40, 1:1 – Radivojević u 50. minutu. Stadion: Mladosti. Gledalaca: 100. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Dejan Potočan i Darko Savović. Žuti kartoni: Andrić (Mladost), Ovusu, Docić, Veličković, Kovač, N. Stevanović (Čukarički).

MLADOST: Rosić, Milošević, Bojić, Pejović, Pešić, Radivojević, Andrić, P. Jovanović (od 46. L. Jovanović), Pavlović (od 85. Ristić), Bojović, Šatara.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Puškarić (od 28. Veličković), Pašić, Kopitović, Bogosavac, Docić, Kovač, Ovusu (od 73. Birmančević), Luković, Stojanović, Mudrinski (od 82. Tedić).

Posle velike borbe Čukarički je osvojio veliki bod u Lučanima protiv Mladosti, kojim je kolo pre kraja obezbedio četvrto mesto u Super ligi. Brđani su došli u vođstvo golom Mudrinskog u 40. minutu, izjednačio je Radivojević u 50, a do kraja se mreže više nisu tresle – 1:1.

Zapretila je prva Mladost u devetom minutu, Radivojević je snažno šutirao sa 25 metara, ali za malo preko gola Čukaričkog. Uzvratio je tri minuta kasnije Čukarički, Kovač je dodao do Mudrinskog, ovaj je sa ivice šesnaesterca maestralno proigrao Puškarića, koji je sa sedam metara, iskosa sa desne strane šutirao, ali je Rosić odlično odbranio. Već u 28. minutu Krunić je morao da izvrši prvu izmenu, na teren je umesto povređenog Puškarića poslao Veličkovića.

Do nove prilike čekalo se do 36. minuta, Ovusu je šutirao sa 18 metara, ali za malo pored gola. Dva minuta kasnije u šansi je bio Luka Stojanović, šutirao je sa osam metara, lopta je prohujala pored desne stative Rosićevog gola. Inicijativa se isplatila, Brđani su poveli u 40. minutu. Mudrinski je primio loptu, izdržao duel, i potom neodbranjivo šutirao sa 15 metara, Rosić nije imao šanse – 0:1.

U 50. minutu Mladost je stigla do izjednačenja. Posle kornera igrači Čukaričkog nisu uspeli da ispucaju loptu iz svog šesnaesterca, a u gužvi se najbolje snašao Radivojević, koji je sa dva metra lako ubacio loptu u mrežu – 1:1. Četiri minuta kasnije idealna prilika za Lučance, posle ubacivanja Bojića Bojović je neometan sa sedam metara šutirao glavom, golman Čukaričkog je pogledom ispratio loptu, koja je otišla koji santimetar pored njegove desne stative.

Uspostavio je Čukarički ravnotežu, pa je posle duže vremena stvorio i šansu, ali je Ovusu vrlo loše šutirao sa 20-tak metara. Na drugoj strani, Lučanci su zapretili u 71. minutu, kapiten Milošević je glavom šutirao, ali pravo u Stevanovića. Pet minuta kasnije vrlo dobar pokušaj Lazara Jovanovića, sa 17 metara je šutirao za malo preko gola.

Uzvratio je Mudrinski u 80. minutu, šutirao je sa 17 metara, ali je Rosić bio sjajan. U 85. minutu sjajna prilika za Lučance da preokrenu. Pejović je izašao sam „oči u oči“ sa Stevanovićem, ali mu je golman Čukaričkog maestralno ušao u šut i nogom odbranio taj udarac. U drugom minutu nadoknade pole kornera Bojović je usamljen, sa 11 metara šutirao glavom, lopta je otišla pored stative. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču, Brđani su osvojili veliki bod.

Komentari (0)

Napiši Komentar