VESTI FK Čukarički

Čukarički osvojio bod na gostovanju Mladosti u Lučanima--

Čukarički osvojio bod na gostovanju Mladosti u Lučanima

Mladost – Čukarički 1:1 (0:0)

Strelci: 0:1 – Birmančević u 51, 1:1 – Bojović u 82. minutu. Stadion: Mladost u Lučanima. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Milan Ilić. Pomoćnici: Jovan Grujić i Dejan Dimitrijević. Žuti kartoni: Bojović, P. Jovanović (Mladost).

MLADOST: Zečević, L. Jovanović, Krajišnik, Kos, Mićević, Baha (od 65. Stanisavljević), Milanović (od 57. Odita), Cvetković, P. Jovanović, Bojović, Šatara.

ČUKARIČKI: Petrović, Kamenović (od 80. Stevanović), Kajević (od 80. Ostojić), Puškarić, Mijailović (od 46. Pantić), Ćirković, Šapić, Endijae (od 90+2. Šarić), Kovač, Birmančević, Eze (od 58. Savić).

Čukarički i Mladost su remizirali u uzbudljivom meču u Lučanima – 1:1. Brđani su bolju igru tokom većeg dela utakmice krunisali golom u 51. minutu, kad je na asistenciju Birmančevića pogodio Endijae. Ipak, Lučanci su uspeli da ostanu neporaženi, u 82. minutu izjednačio je Bojović.

Čukarički je bio bolji rival u prvom poluvremenu, iz poseda je dolazio do šansi, ali je izgledao nedorečen u završnici. Dugo se čekalo na ozboljniju priliku, a prvu veliku imao je Kovač u 23. minutu, ali je posle sjajnog dodavanja Mijailovića iz sredine glavom vrlo loše zahvatio loptu, iako je bio usamljen na 14 metara od protivničkog gola.

Nedugo potom, još bolja prilika, Birmančević je napokon probio po levoj strani, potom je idealno uposlio Endijaea, koji je sa 13 metara šutirao, ali pravo u golmana Zečevića, koji je taj njegov udarac ukrotio. Imao je Čukarički i šest kornera, posle tog šestog i dobru priliku, ali je u poslednji čas Zečević vrhovima prstiju sa glave skinuo loptu Šapiću, a ona je na sreću domaćih došla do Šatare, koji je otklonio opasnost.

Tek u 33. minutu Lučanci su po prvi put zapretili, i odmah je to bilo vrlo opasno. Ipak, Bojovićev udarac je uspela da izblokira odbrana Brđana. U finišu još jedna prilika za Mladost, iz kategorije odličnih. Puškarić je izgubio duel sa Bojovićem u svom šesnaestrecu, napadač domaćih uputio je povratni pas ka Petru Jovanoviću, koji je šutirao, ali je pogodio jednog odbrambenog igrača Čukaričkog.

Prvu priliku u nastavku Brđani su iskoristili. Birmančević je napravio dar-mar u protivničkoj odbrani, ušao je u šesnaesterac i poslao loptu ka Endijaeu, koji je šutirao sa šest metara, pogodio je protivničkog igrača na gol-liniji, lopta mu se odbila, a iz drugog pokušaja bio je precizan, nije bilo spasa za Lučance – 0:1. Krenuli su tada domaći ofanzivnije, što je belo-crnima dalo još više prostora u napadu.

U 57. minutu pokušao je Birmančević solo akcijom, šutirao je sa 15 metara, ali pravo u Zečevića. Sjajnu kontru imali su gosti u 77. minutu, akciju je započeo Kajević, prosledio je do Birmančevića, ovaj do Pantića, koji se oslodobio čuvara i šutirao za malo iznad gola Mladosti.

U 82. minutu gosti su kažnjeni za promašaje. Posle centrašuta sa desne strane Bojović je sjajno zahvatio loptu glavom i izuzetno preciznim udarcem savladao Petrovića – 1:1. Usledila je otvorena igra sa obe strane, ali nije bilo izglednih prilika do kraja susreta.

Komentari (0)

Napiši Komentar