VESTI FK Čukarički

Čukarički osmi put u evropskim takmičenjima, drugi put u kvalifikacijama za Ligu konferencije--

Čukarički osmi put u evropskim takmičenjima, drugi put u kvalifikacijama za Ligu konferencije

Čukarički je remijem protiv Voždovca i definitivno obezbedio treće mesto, samim tim i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, drugi put uzastopno. Biće to osmo učešće Brđana u evropskim takmičenjima.

Belo-crni su u Evropi zaigrali prvi put 1996. godine, tada u Intertoto Kupu, u kojem su nastupali i 1997. godine. Tada je Čukarički najpre zauzeo peto mesto u grupi, sledeće sezone su već bili treći.

Do novog učešća u Evropi Čukarički je dugo čekao, sve do sezone 2014/15. Tada su nastupali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u prvom kolu eliminisana je Santa Hulija iz Andore, u drugom kolu bolji od Brđana bio je austrijski Gredig.

I naredna tri učešća Čukaričkog u kvalifikacijama za Ligu Evrope završila su se na isti način, Brđani su prolazili prvu, a ispadali u drugoj rundi. Događalo se to u sezonama 2015/16, 2016/17 i 2019/20.

Belo-crni su nastupali u premijernom izdanju novouspostavljenog takmičenjima pod okriljem UEFA, Lige konferencije. U drugoj rundi eliminisan je azerbejdžanski Sumgait, dok je u trećoj rundi bolji od Čukaričkog bio švedski Hamarbi. U narednoj sezoni Čukarički će startovati od druge runde kvalifikacija, ti mečevi su na programu 21. i 28. jula. Žreb za tu rundu biće 15. juna u sedištu UEFA u Nionu.

Komentari (0)

Napiši Komentar