VESTI FK Čukarički

Čukarički odigrao nerešeno protiv Celja u prvom meču u Sloveniji--

Čukarički odigrao nerešeno protiv Celja u prvom meču u Sloveniji

Čukarički - Celje 0:0

Stadion NK Lesce. Gledalaca: 60. Sudija: Marko Podgoršek. Pomoćnici: Žan Habuš i Luka Kršnik. Žuti kartoni: Mijailović, Čolović (Čukarički).

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Stevanović, Šapić, Serafimović, Mijailović, Ivanović, Čolić, Kovač, Endijae, Aganspahić. Drugo poluvreme: N. Belić, Rogan, Drezgić, Vujadinović, Roganović (od 80. U. Miladinović), K. Belić, Čolović, Docić, Lukić, Adžić, Spasojević.

CELJE: Rožman, Vuklišević, Zol, Brcel, Tomić, Svetlin, Šporin, Sokler, Božić, Gbambl, Morozov. Drugo poluvreme: Kolar, Klašnja, Milić, Majevski, Vrbanec, Jonjičić, Bojre, Bižjak, Iličić, Ajhmajer, Poplatnik.

Čukarički je odigrao nerešeno u prvom prijateljskom meču tokom priprema u Sloveniji, protiv člana tamošnjeg elitnog ranga Celja mreže su otale netaknute – 0:0. Odlučio je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez da odigrao po poluvreme sa različitim startnim postavama, pa je na primer od novajlija Đorđe Ivanović dobio šansu u prvom, dok je Nikola Vujadinović zaigrao u drugom poluvremenu.

Delovali su belo-crni agresivnije, angažovanije u većm delu prvog dela igre, imali su i bolje šanse. Prvu, u 14. minutu, kad je posle greške odbrane Celjana Ivanović šutirao sa 12 metara, ali je golman slovenačkog tima Rožman odbranio. Samo minut kasnije posle centaršuta na ovom meču kapitena Stevanovića, Endijae je glavom šutirao preko gola Celja.

Visoki presing Brđana dao je rezultata i u 36. minutu, Čukarički je oduzeo loptu rivalu, pokušao je Mijailović iz prve sa 30 metara, ali je preslabo šutirao. Imali su i Slovenci jedan dobar deo igre, ali bez konkretnih prilika, sve do 41. minuta, kad je Božić sa 20-tak metara šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena, dve odlične prilike za ekipu Dušana Kerkeza. Najpre, u 43. Minutu kad je Ivanović odlično centrirao, golman Celja je pogrešno procenio let lopte, a na drugoj stativi je Endijae sa tri metra šutirao preko gola. I potom u poslednjim trenucima prvog dela igre, Stevanović je izveo slobodan udarac sa 17 metara, šutirao je zamalo preko gola Celjana.

U drugom poluvremenu još bolja igra Čukaričkog, ali ponovo bez realizacije. Već u 51. minutu Docić je dobio više prostora i odmah je pokušao da plasira loptu u gol rivala, ali je bio zamalo neprecizan sa 16 metara. Samo dva minuta kasnije vrlo raspoloženi Adžić je prošao po levoj strani i potom šutirao, golman Celja je kratko odbio loptu, ali su potom njegovi saigrači otklonili opasnost.

Slovenci su zapretili u 61. minutu, lopta se srećno odbila do Vrbaneca, koji je šutirao sa 17 metara, ali je to bilo preslabo za iskusnog Nemanju Belića. Možda i najbolju priliku Čukarički je imao u 64. minutu, Adžić je ponov prošao po levoj strani, sjajno centrirao, a loptu je na drugoj stativi stigao i šutirao Rogan, ali preko gola.

U finišu meča još nekoliko uzbuđenja. Prethodno, zbog lakše povrede igru je napustio Roganović, umesto njega u igru je ušao Uroš Miladinović, a Čolović se prinudno premestio na mesto levog beka. U 82. minutu upravo je Čolović centrirao sa leve strane, Adžić je bio najviši u skoku, šutirao je glavom i pogodio prečku.

Najbolju priliku Celje je imalo dva minuta kasnije, Bižjak je uputio centaršut, a Iličić je sa 12 metara šutirao pored gola. Na kraju, posle greške Kristijana Belića na sredini terena, Bižjak je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Nemanja Belić još jednom bio siguran.

Naredni prijateljski susret Čukarički će odigrati u sredu, 22. juna u Kranju protiv člana Premijer lige BiH Tuzla sitija. Do kraja priprema u Sloveniji, Brđani će za rivale imati još Olimpiju (25. jun), Bravo (28. jun) i Slask (29. jun).

Komentari (0)

Napiši Komentar