VESTI FK Čukarički

Čukarički nije uspeo, Molde u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope--

Čukarički nije uspeo, Molde u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope

 Čukarički – Molde 1:3 (0:2)

: 0:1 – Omoijuanfo u 5, 0:2 – Eikrem u 37, 0:3 – Knudzon u 78, 1:3 – Kajević u 82. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 4.000. Sudija: Mikola Balakin. Pomoćnici: Oleksandr Kornijko i Semen Šlončak (svi iz Ukrajine). Žuti kartoni: Stojanović (Čukarički), Foren, Kraninks (Molde). Rezultat prvog meča: 0:0. Dalje ide: Molde.

ČUKARIČKI: Belić, Docić, Tedić, Ovusu, Puškarić, Stojanović (od 46. Vidosavljević), Bogosavac, Ćirković, Đorđević (od 70. Kajević), Šapić, Kovač (od 81. Aleksić).

MOLDE: Kraninks, Bjornbak, Foren, Eikrem (od 79. Elingsen), Džejms (od 87. Boli), Husain, Orsens, Haraldseid, Heštad, Haugen, Omoijuanfo (od 70. Knudtzon).

Čukarički ni iz četvrtog pokušaja nije uspeo da preskoči drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Posle 0:0 u Norveškoj, Molde je pokazao klasu, te je slavio pobedu protiv belo-crnih u sjajnom ambijentu stadiona na Banovom brdu, pred oko 4.000 gledalaca gosti su golovima najboljih pojedinaca, Omoijuanfua i Eikrema, potom i rezerviste Knudtzona, stigli do naredne runde. Počasni pogodak za Brđane postigao je Kajević – 1:3.

Prvu šansu na meču, i to vrlo dobru, imao je Čukarički u drugom minutu. Bogosavac je odlično prošao po levoj strani, još bolje centrirao, na drugoj stativi Ovusu je vratio loptu ka Tediću, acentarfor Brđana je zahvatio loptu, no Kraninks je uspeo da odbrani. Kazna je stigla u prvom narednom napadu Moldea, Puškarića je prevario Džejms, prosledio je loptu do opasnog Omoijuanfoa, a ovaj je napravio sebi poziciju i šutirao, lopta se odbila od Šapića, a Belić je ostao nemoćan, na „krivoj nozi“ – 0:1.

Imali su Norvežani još jednu opasnu priliku, kad je čitava odbrana Čukaričkog prelako ispala, Haugen je ostao usamljen, ali sa 20 metara nije uspeo da prevari istrčalog Belića, šutirao je pored gola. Brđani su i dalje strpljivo gradili napade, pokušavali uglavnom preko Ovusua, koji je imao jedan vrlo dobar pokušaj sa 18 metara, ali je bio za malo neprecizan. Šutirao je vrlo dobro i Stojanović, ali ga je Husain u poslednji čas izblokirao, lopta je otišla u korner.

U 37. minutu Molde je duplirao prednost, bila je u tim trenucima statična odbrana Čukaričkog, na kraju je Docić loše ispucao loptu do protivničkog kapitena Eikrema, a ovaj je neometan zakucao loptu u Belićevu mrežu – 0:2. Bio je Čukarički agilniji u drugom poluvremenu, ali se Molde znalački branio.

Mogao je bolje da reaguje Kovač u 62. minutu, sa 18 metara šutirao je po zemlji, preslabo za Kraninksa. Imao je domaćin šansu i dva minuta kasnije, Docić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, na drugoj stativi je zamalo zakasnio Vidosavljević. Bio je Molde opasan i u situacijama kad je Čukarički koliko-toliko kontrolisao igru, te je u 64. minutu imao sjajnu šansu norveški tim. Eikrem je umakao odbrani domaćih, prelepo je proigrao na drugoj strani Omoijuanfoa, ali je njegov šut sa pet metara Belić fantastično ukrotio.

Najbolju priliku Čukarički je imao u 69. minutu, Docić je odlično izveo korner, Tedić glavom šutirao, ali je Husain izbio loptu gotovo sa gol-linije. Četiri minuta kasnije solo akcija Ovusua, dugo je vukao loptu, a potom šutirao sa 20-tak metara, Kraninks je uspeo da odbrani. Molde je sve dileme rešio u 78. minutu, posle još jedne fantastične kontre, rezervista Knudtzon je umakao odbrani Čukaričkog, i potom je lako matirao Belića – 0:3.

Uspeo je Čukarički pogotkom da se oprosti od Evrope, bila je to akcija momaka koji su ušli u drugom poluvremenu, Vidosavljević je predivno proigrao Kajevića, a crnogorski reprezentativac je napokon savladao Kraninksa – 1:3. No, bilo je to sve od fudbalera Čukaričkog, kojima preostaje borba u Super ligi i Kupu Srbije.

Komentari (0)

Napiši Komentar