VESTI FK Čukarički

Čukarički na debiju Saše Ilića slavio u Kragujevcu protiv Radničkog--

Čukarički na debiju Saše Ilića slavio u Kragujevcu protiv Radničkog

Radnički 1923 – Čukarički 0:3 (0:2)

Strelci: 0:1 – Jovanović u 21, 0:2 – Endijae u 39, 0:3 – Savić u 46. minutu. Stadion: „Čika Dača“ u Kragujevcu. Gledalaca: 4.500. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Petar Radić. Žuti kartoni: Mirić, Damjanac, Dragutinović (Radnički 1923), Rogan (Čukarički).

RADNIČKI 1923: Radoš, Damjanac, Burmaz (od 46. Kovinić), Varjačić (od 69. Milikić), Rašo, Blagojević (od 46. Srnić), Filipović, Trifunović (od 46. Dragutinović), Brnović, Mirić, Ristović (od 69. Ilić).

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan, Docić, Jovanović (od 74. Rakonjac), Tanasijević, Kajević (od 59. Ergelaš), Šapić, Endijae (od 59. Janković), Čolović (od 6. Savić), Roganović, Lukić (od 74. Čolić).

Čukarički je slavio važan trijumf na teškom gostovanju u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, na debiju Saše Ilića na mestu šefa stručnog štaba. Brđani su do pobede došli golovima Jovanović u 21, Endijae u 39. i Savić u 46. minutu. Naredni susret Čukarički će odigrati na Banovom brdu, protiv Crvene zvezde, u nedelju 29. avgusta od 18,55 časova.

Posle samo pet minuta ekipu Čukaričkog je zadesio peh, povredio se Stefan Čolović, šef struke Saša Ilić je odmah reagovao i u igru poslao Milana Savića. U osmom minutu prva šansa na utakmici, Lukić je šutirao, lopta je pogodila jednog odbrambenog igrača Kragujevčana, ali je golman Radoš fantastično odbranio, Brđani su dobili samo korner.

Dva minuta kasnije zapretio je i Docić iz slobodnog udarca, sa 25 metara šutirao je zamalo preko gola Radničkog. Mogao je Čukarički do vođstva u 15. minutu, ali je lopta zamalo preletela Šapića, koji je bio u izglednoj poziciji, potom mu se vratila u nastavku akcije, ali je tada njegov udarac nogom izblokiran.

Samo minut kasnije, posle ubacivanja Docića iz kornera, Endijae je glavom šutirao preko gola domaćina. Senegalac je potom u 20. minutu odlično dodao loptu do Savića, ali je njegov šut bio preslab za golmana Radoša. Ređale su se prilike pred golom Kragujevčana, nova je viđena već u 21. minutu, tada je Savić uposlio Endijaea, Radoš je njegov udarac odbranio, lopta se odbila do Jovanovića koji je odmah šutirao sa sedam metara, izblokiran je, još jednom se lopta vratila do najboljeg strelca Čukaričkog, koji iz drugog puta nije pogrešio – 0:1.

Dominirao je Čukarički i posle vođstva, posebno u posedu lopte, iz kojeg su dolazile i šanse. Prva naredna u 33. minutu, ali je Savić još jednom šutirao po zemlji, sa skoro 30 metara, Radoš je bio siguran. Ostao je u 38. minutu Jovanović usamljen, i on je pokušao sa 22 metra, ali je golman domaćih izbio lopotu u korner. Posle sjajnog ubacivanja Docića iz ugla Endijae je u padu zahvatio loptu glavom i po drugi put je savladao Kragujevčane – 0:2.

Do kraja poluvremena, još dva pokušaja belo-crnih, najpre u 39. Lukića, lopta je zakačila jednog protivničkog igrača i otišla je u korner. U 42. minutu još jedan odlično izveden korner Docića, opet je Endijae glavom šutirao, ali je ovoga puta bio neprecizan.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Brđani su postigli i treći pogodak. Posle grube greške domaćih, lopta je došla do Jovanovića, koji je na desnoj strani uposlio usamljenog Savića, a ovaj je rutinski savladao Radoša – 0:3. Posle dužeg vremena zapretili su i domaći, Dragutinović je snažno šutirao sa 25 metara, lopta je prohujala zamalo pored stative Mićovićevog gola.

Sjajan kontranapad izveli su Brđani u 56. minutu, Savić i Kajević su sa dva dupla pasa osvojili dosta prostora, ovaj drugi je potom pronašao Endijaea, a šut Senegalca sa ivice šesnaesterca je u poslednji čas izblokiran. U 74. Docić je odlično izveo korner, Šapić je glavom poslao loptu ka prvoj stativi, a tamo je sa dva metra, takođe glavom, Jovanović pogodio jednog protivničkog igrača.

Kapiten je maestralno izveo prekid i u 79. minutu, tada je iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane pronašao Tanasijevića, ali je Radoš njegov udarac glavom, uz malo poteškoća, odbranio. Sjajnu priliku u 83. minutu za prvenac u seniorskom fudbalu imao je Rogam, ali je desni bek Brđana sa 15 metara, posle fantastične akcije, šutirao zamalo pokraj gola Radničkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar