VESTI FK Čukarički

Čukarički i Proleter odigrali dva meča, remi i pobeda Novosađana--

Čukarički i Proleter odigrali dva meča, remi i pobeda Novosađana

Čukarički – Proleter (NS) 0:0

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 30. Sudija: Lazar Lukić.

ČUKARIČKI: Belić, Veličković, Puškarić, Šapić, Ćirković, Docić, Luković, Kovač, Stojanović, Vidosavljević, Tedić.

PROLETER: Elesin, Ivančević, Andrejević, Leandro, Golubović, V. Ilić, N. Ilić, Stamenić, M. Lukić, Novaković, Vujaklija.

Čukarički je odigrao prva dva kontrolna meča tokom priprema za novu sezonu, protiv novosadskog Proletera. Treneri dva superligaša Aleksandar Veselinović i Milić Ćurčić dogovorili su se da praktično odigraju dva susreta po 60 minuta (sa dva poluvremena po pola sata).

Već na startu prvog meča zapretio je Tedić, šutirao je napadač Čukaričkog sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku. Uzvratili su Novosađani u osmom minutu, posle greške Lukovića na sredini terena M. Lukić je šutirao sa 20 metara, za malo pored gola Belića. Do kraja prvog poluvremena, vredan pomena je još samo šut Stojanovića sa 18 metara, ali je prvotimac domaćih bio neprecizan.

U nastavku mnogo trčanja na obe strane, mnoštvo duela, ali ne i toliko konkretnih pokušaja. Najbolju šansu imao je Tedić, kad mu je Stojanović glavom spustio loptu, a ovaj je iz odlične pozicije, sa 17 metara, šutirao preko gola Elesina.

Čukarički – Proleter (NS) 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 – Ratković u 57. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 30. Sudija: Aleksandar Anđelić.

ČUKARIČKI: Petrović, Šošević, Bakić, Rubežić, Nikčević, Đorđević, Aleksić, Kajević, Terzić, Cvetković, Mudrinski. Igrali su još: Fratrović, Rakonjac, Radić.

PROLETER: Vesić, Mitrović, Lambulić, Jablan, Sekulić, Plavšić, Pejić, V. Lukić, U. Lukić, Zlatar, Ratković.

Čukarički je u drugom meču bio bolji rival, ali nije iskoristio svoje šanse, te ih je tri minuta pre kraja stigla kazna. Imali su Brđani dve odlične prilike u prvom poluvremenu. Najpre u 11. minutu, kad je Kajević prelepo proigrao Aleksića, koji je u ovoj situaciji bio sebičan, šutirao je iskosa sa leve strane, bolja opcija bila je da asistira, te je Vesić uktorio taj udarac.

Deset minuta kasnije još jedna lepa akcija domaćih, Đorđević je ušao u šesnaesterac i centrirao, na drugoj ivici peterca Kajević je sjajno zahvatio volej, ali je pogodio prečku. U nastavku je Veselinović dao šansu još trojici igrača, na terenu su bili i Fratrović, Radić i Rakonjac.

Lepu priliku kreirali su momci koji su prošle sezone igrali za omladince belo-crnih, Terzić je odlično asistirao ka Rakonjcu, ali je crnogorski napadač pogodio spolji deo mreže sa desetak metara. Dobru priliku imao je i Đorđević, ali je sa 16 metara šutirao u golmana Proletera Vesića. Pred krak meča Novosađani su kaznili promašaje domaćih, te je posle asistencije Viktora Lukića Ratković savladao Petrovića – 0:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar