VESTI FK Čukarički

Čukarički i definitivno obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija--

Čukarički i definitivno obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija

Čukarički je protiv Voždovca propustio priliku da već u subotu obezbedi plasman u Evropu, ali se to dogodilo dan kasnije, posle prva dva nedeljna meča 33. kola Super lige Srbije. S obzirom da Radnik nije pobedio, a da je i TSC dan ranije poražen, i matematički su Brđani osigurali najmanje četvrtu poziciju na kraju sezone.

S obzirom na rasplet u Kupu Srbije i činjenicu da će se za trofej u velikom finalu boriti Crvena zvezda i Partizan, a da su obe ekipe takođe obezbedile plasman u Evropu, postalo je jasno da će u kvalifikacije za Ligu Konferencija treći i četvrti tim Super lige. Srbiju će naredne sezone u Evropi predstavljati četiri tima, jedan u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još tri u Ligi Konferencija.

Sva tri srpska predstavnika u novouspostavljenom takmičenju će krenuti od druge runde kvalifikacija, u kojoj će gotovo sigurno Čukarički biti među povlašćenim timovima. Mečevi druge runde kvalifikacija biće igrani 22. i 29. jula. Žreb parova druge runde biće održan 16. juna. Treća runda kvalifikacija je na programu 5. i 12. avgusta, a plej-of 19. i 26. avgusta. Grupna faza Lige Konferencije startovaće 16. septembra i trajaće do 9. decembra, potom sledi nokaut faza.

Komentari (0)

Napiši Komentar