VESTI FK Čukarički

Čukarički golovima Kajevića i Rakonjca slavio u Subotici--

Čukarički golovima Kajevića i Rakonjca slavio u Subotici

Spartak – Čukarički 1:2 (1:1)

Strelci: 0:1 – Kajević u 4, 1:1 – Rošević u 15, 1:2 – Rakonjac u 50. minutu. Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Živković. Pomoćnici: Milan Minić i Stefan Vojnić. Žuti kartoni: Đurasović (Spartak), Tošić, Šapić (Čukarički).

SPARTAK: Dubljanić, Šimura, Bogićević, Đurasović (od 64. Tufegdžić), Srećković, Nikolić (od 55. Todoroski), Milošević, Vidaković, Jezdimirović (od 82. Vidović), Rošević, Filipović.

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Stevanović, Rakonjac (od 65. Aganspahić), Kajević (od 65. Kovač), Mijailović, Čolović (od 76. Kempbel), Drezgić, Šapić, Janković (od 13. Endijae), Lukić (od 76. K. Belić).

Čukarički je slavio vredan trijumf u Subotici posle Spartaka, kojim se učvrstio na trećem mestu na tanbeli Super lige. Golovima na startu prvog i drugog poluvremena, kako se kasnije ispostavilo, Brđani su rešili pitanje pobednika. Pogodio je najpre Kajević u četvrtom, potom Rakonjac u 50. minutu, za goste je precizan bio Rošević u 15. minutu – 2:1.

Čukarički je poveo posle prve prilike u četvrtom minutu, Čolović je odlično izveo korner, Stevcanović je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je takođe glavom u tada već praznu mrežu sproveo Kajević. Koji minut kasnije veliki hendikep za Brđane, zbog povrede zgloba iz igre je morao da izađe Janković, zamenio ga je Endijae. Već u 15. minutu Spartak je izjednačio. Posle odlično izvedenog kornera sa desne strane od strane Srećkovića, odlično se snašao Rošević i nogom je zakucao loptu u Petrovićevu mrežu – 1:1.

U 20. minutu odlična akcija belo-crnih, Šapić je izneo loptu duboko u polje rivala, prosledio je do Lukića, ovaj je na drugoj strani uposlio Endijaea, a Senegalac je snažno šutirao iskosa sa desne strane, zamalo preko gola Subotičana. Probao je tri minuta kasnije na drugoj strani Srećković, koji je umakao odbrani Čukaričkog, a potom je sa više od 20 metara šutirao visoko preko Petrovićevog gola.

Imao je vrlo dobru priliku u 26. minutu Čolović, ali mi je Dubljanić sjajno odbranio šut sa 14 metara. Imali su domaći odličnu priliku u 36. minutu, posle loše komunikacije Petrovića i Šapića, Nikolić je oduzeo loptu, a u nastavku akcije iz idealne pozicije, sa 12 metara šutirao je Srećković, ali pravo u golmana Čukaričkog. Do kraja poluvremena pokušao je Lukić udarcem sa 18 metara, ali je lopta završila u korneru.

Spartak je odlučnije krenuo u drugom poluvremenu, pa je već u 48. minutu Srećković imao vrlo dobru priliku, Srećković je šutirao iz vrlo izgledne pozicije, ali je Petrović bio siguran. Kazna za taj promašaj je stigla vrlo brzo, posle vrlo loše intervencije odbrane Spartaka Rakonjac je sa sedam metara munjevito reagovao i smestio loptu u mrežu rivala – 1:2. Imao je sjajnu priliku Kempbel u 89. minutu, primio je pas Kristijana Belića, oslobodio se čuvara i šutirao, ali je stativa sačuvala Subotičane. Do kraja meča Čukarički je uspeo da otkloni svaku opasnost pred Petrovićevim golom.

Komentari (0)

Napiši Komentar